25 квітня 2024, четвер

Кіровоград попрощався з героєм АТО (Фото)

Сьогодні Кіровоград попрощався зі своїм земляком, капітаном першого рангу, героєм антитерористичної операції Юрієм Олефіренком. 
Юрій Олефіренко народився 27 квітня 1965 року на Кіровоградщині.Після закінчення школи та Бобринецького профтехучилища був призваний до Збройних сил, яким присвятив усе своє життя. У нього 4 роки війни в Афганістані, значний досвід спецоперацій, навчання в Рязанському вищому повітрянодесантному училищі, служба на різних посадах у військових частинах Кіровоградщини та Миколаївщини, навчання у Національній академії оборони України на факультеті  підготовки фахівців оперативно-тактичного рівня. За свою бездоганну службу, особисту мужність та героїзм, нагороджений багатьма орденами та медалями. 
З перших днів мобілізації, Юрій Борисович, уже будучи на пенсії, знову пішов до Збройних сил України – захищати незалежність і цілісність нашої держави. Капітан першого рангу командував 42-м батальйоном тероборони “Рух опору”, 73-ім морським центром спеціального призначення. 
Виконуючи завданняна в зоні АТО, офіцер передав командуванню інформацію про мінометні позиції противника, що вів вогонь по селу Павлопіль Новоазовського району Донецької області. Завдяки цій доповіді, українська артилерія завдала удару і згищила противника. 16 січня, поблизу Маріуполя підрозділ Юрія Борисовича потрапив під мінометний обстріл ворогів. Намагаючись врятувати людей, офіцер своїм тілом прикрив від осколків трьох підлеглих, сам при цьому отримав поранення. У ході евакуації до медичного закладу, серце командира зупинилося. 
Провести в останню путь зібралися військовослужбовці, друзі, громадські діячі, рідні та близькі. Церемонія прощання з загиблим на Театральній площі обласного центру тривала більш як півтори години – герою віддати шану прийшло дуже багато людей. 
Поховали Героя на Рівненському кладовищі в Кіровограді, в секторі для почесних поховань.
[widgetkit id=322]
Земля пухом тобі, Герою.
Редакція Златополя висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого Героя.
Кіровоград попрощався з героєм АТО (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований