29 березня 2024, п’ятниця

Кіровоградщина: у Петрівській ВК №49 відзначили свято Водохрещі (ФОТО)

З метою зміцнення християнських традицій піклування Церкви людьми, 18 січня 2014 року у Петрівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області (№49), відбулося одне з найголовніших православних таїнств – Хрещення. Цього дня православні та греко-католицькі християни світу відзначать Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Про це Златополю повідомили у прес-службі УДПтС України в Кіровоградській області.
 
Тож, у капличці при  установі Начальник Свято-Покровського Чоловічого Монастиря ієромонах отець Гавриіл відслужив Молебень, де засуджені, прихожани Храму в честь Анастасії Узорішительниці Святої великомучениці, сповідувались та причащались.  У своїй промові зазначив, аби священна вода принесла користь, необхідно дбати про чистоту власних думок і вчинків.
Засуджені отримали подарунки (книги, журнали, ікони, солодощі та ін). Після служби отець Гавриіл відвідав санітарну частину, де сповідав та причащав хворих.
Заступник начальника установи з соціально-виховної та психологічної  роботи майор внутрішньої служби Сергій Заремба висловив подяку за візит гостям і відзначив, що ця подія служитиме укріпленням духовних сил людей, котрі оступилися в житті, а також йти шляхом спасіння, знайти в собі сили за допомогою Господа побороти гріховні думки та вчинки, жити з християнською любов’ю до ближнього.
«Йорданський  ритуал ми наслідуємо як хрещення Ісуса,тому це одне із найбільших у християнсьві свят, що символізує очищення від гріхів. Не всі можуть взяти участь у купанні в ополонці, є люди, які відокремленні від волі гратами.  Але церква  їх не залишила, адже не ділити людей за мірськими законами»,- відзначив Сергій Володимирович.
Кіровоградщина: у Петрівській ВК №49 відзначили свято Водохрещі (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований