20 квітня 2024, субота

В Кіровограді прозвітував “Надійний тил”

Сьогодні у Кіровоградському прес-клубі представники Кіровоградської міської громадської організації “Надійний тил” Ігор Стегар та Павло Топчій, як і було обіцяно, прозвітували про роботу “Тилу”, пише кореспондент Златополя.
Як розповів волонтер Ігор Стегар, “Надійному тилу”  за короткий проміжок часу вдалося реалізувати кілька ініціатив. Зокрема, для родин військовослужбовців в зоні АТО було організовано безкоштовну поїздку до Львова – витрати на проживання, харчування та проїзд взяли на себе кіровоградські та львівські благодійники. На початку лютого планується ще одна подорож до Львова. Бажаючих просять зв’язатися з волонтерами (див. контакти нижче).
Крім того, розповів Ігор, для дітей військовослужбовців у зоні АТО було закуплено 14 комплектів канцтоварів та комплектів для малювання – з таким проханням до волонтерів звернулися мами дітей. 
Популярністю користується і безстрокова акція “Надійного тилу” “Фото для тата” – родини військовослужбовців можуть безкоштовно отримати фотосесію, а найкраще фото у вигляді листівки відпрравити разом з теплими словами на фронт. 
“Тиловики” на постійній основі через ЗМІ та свою сторінку у Facebook інформують населення про потреби для родин військовослужбовців у зоні АТО. Дізнатися про них можна тут.
Крім цього, як заявив ініціатор створення “Надійного тилу” депутат міськради Павло Топчій, міська рада включила до бюджету-2015 фінансування програми підтримки учасників АТО та їхніх родин. Утім, зазначив Топчій, завтра, під час сесії міськради, буде внесено ряд доповнень до бюджету. Зокрема, депутат планує внести на розгляд питання фінансування харчування дітей учасників АТО за рахунок міського бюджету; видатки на лікування (медикаменти) учасників АТО (зокрема, й демобілізованих) в поліклінках та лікарнях міста (500 тисяч на лікарні та 100 тисяч гривень на поліклініки); 20 тисяч гривень передбачать на відпочинок дітей військовослужбовців; 700 тисяч гривень – на матеріальну допомогу пораненим та родинам загиблих; 200 тисяч гривень, сподівається депутат, виділять на проведення проектних робіт з підведення елетро- та газопостачання до ділянок, які місто виділило учасникам АТО.  
– Сподіваюся, депутати підтримають мене. – говорить Павло Топчій. 
Довідка: “Надійний тил” – волонтерська ініціатива, започаткована в середині листопада минулого року юристами та журналістами. Волонтери “Надійного тилу” спеціалізуються на матеріальній, інформаційній, юридичній підтримці родин військовослужбовців Кіровограда. Звернутися до організаці можна у будні з 10-00 до 16-00 за адресою м.Кіровоград, просп.Комуністичний 1Б, або за телефонами 0508305595 та (0522)27-74-78.
В Кіровограді прозвітував “Надійний тил”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований