06 травня 2024, понеділок

У Кропивницькому мітингують проти поновлення нотаріуса, який співпрацював з рейдерами (ФОТО)

Приватний нотаріус з Кіровоградщини – Олег Задніпряний, який три місяці тому був позбавлений права займатися нотаріальною діяльністю, через юридичні махінації, хоче поновитися на роботу.

Так, сьогодні, 31 травня в  Кіровоградському адміністративному суді відбувається перше засідання суду, яке розгляне справу Задніпряного.

З нагоди цього під стінами суду зібралися представники ТОВ "Нива 2010"з села Бережинка, які постраждали від шахрайських дій цього нотаріуса, а також представники Аграрної самооборони Кіровоградщини, які стоять на захисті фермерів від рейдерських атак.  

" Ми прийшли сюди для того, аби суд не поновив права Задніпряного, адже всі знають його як "чорного рейдера". Це вже не перша фіктивна угоди в якій фігурувало його прізвище.

Його позбавили ліцензії три місяці тому, згідно законодавства після трьох місяців він може подавати до суду для того, щоб поновити права нотаріуса, щоб знову робити свої "чорні справи".

Я вважаю, що за такі дії його потрібно було засудити на 3-5 років з конфіскацією майна, тоді б інші нотаріуси побачили б чи можна працювати в не правовому полі. А так зараз кожен нотаріус може собі дозволити порушувати закон.

Я вважаю, що нотаріуси та адвокати – це найбільше зло України для рейдерства, тому що все починається з дій нотаріусів та реєстраторів. Поки у нас будуть ці чорні нотаріуси, допоки і триватимуть рейдерські захоплення", – зазначив керівник громадської спілки "Аграрна самооборона" Юрій Крутько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіровоградщину охопила нова хвиля рейдерських атак (ВІДЕО)

Варто наголосити, що в квітні 2017 року підприємствоТОВ "Нива 2010" піддaлось рейдерській aтaці, був незaконно звільнений директор, aсім’я Трибиненків булa виключенa зі склaду зaсновників підприємства. Тоді фальсифікацію документів провів саме Олег Задніпряний.

Через майже рік, а саме через десять місяців у зв'язку з неодноразовим порушенням вимог чинного законодавства при вчиненні нотаріальних дій рішенням Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату від 6 лютого 2018 року було задоволено подання обласного управління юстиції щодо анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, виданого на ім’я Задніпряного Олега Анатолійовича. Окрім цього, на підставі анулювання свідоцтва приватну діяльність Олега Задніпряного було припинено з 21 лютого на підставі наказу обласного управління юстиції.

Однак Задніпряного не задовольнило дане рішення, саме тому він вирішив звернутися до суду, аби  поновитися на посаді нотаріуса.

Як повідомив адвокат Трибиненків наразі фірма досі залишається підконтрольною рейдерам.

"65% статутного капіталу знаходиться у рейдерів, а 35% повернено сім`ї Трибиненків. Фактично в реєстрі вони містяться як учасники. Всі дії які здійснюють рейдери, виконуються без їх згоди, без попередження", – розповів адвокат Денис Довженко.

Чим завершиться судове засідання Златопіль повідомить згодом.

 

Фото: Златопіль

У Кропивницькому мітингують проти поновлення нотаріуса, який співпрацював з рейдерами (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований