28 березня 2024, четвер

В обласному військкоматі розповіли про особливості четвертої хвилі мобілізації

Воєнний конфлікт на сході, судячи з останніх нових, далекий від розв’язання. Це підтверджує і той факт, що в Україні 20 січня стартувала  четверта хвиля мобілізації.  За роз’ясненнями кореспонденти Златополя звернулися до заступника Кіровоградського обласного військового комісара Миколи Ржепецького.
Військовослужбовець повідомив, що мобілізація триватиме 90 діб, Її оголошено з метою поновлення боєздатності та примноження чисельності Збройних сил.
«До війська беруть тих, хто вже служив в армії або має військову спеціальність. Крім цього у комісаріати викликають військовозобов’язаних віком від 25 до 60 років. Останню категорію (ті, хто не служив) будуть вчити воювати і лише після кількатижневого курсу відправлятимуть до частин, звідти у гарячі точки» – конкретизував Микола Ржепецький.
Наразі військовозобов’язані отримують повістки, явка за викликом до комісаріату обов’язкова. Вже традиційно є категорії громадян, які не підлягають мобілізації: спеціалісти заброньовані за органами державної влади, чоловіки, які утримують троє  і більше неповнолітніх дітей, та ті, хто доглядає за інвалідами.
«До лав Збройних сил Кіровоградщина має забезпечити близько 50% від тієї кількості, яка відправилася захищати країну в рамках 1-3 хвиль мобілізації» – повідомив Микола Ржепецький,
Однак запитання щодо точної кількості військовослужбовець залишив без коментарів.  
В обласному військкоматі розповіли про особливості четвертої хвилі мобілізації
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований