08 травня 2024, середа

Кропивницький виконком не погодив нові ставки податку на нерухоме майно

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького розділився у поглядах на питання підвищення ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 
Наразі даний податок встановлено на рівні 0,1% від мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр. За пропозицією управління економіки ставку було запропоновано підняти до 0,5%. 
Категорично проти виступив член виконкому Олександр Дануца який наголосив – збільшення податку у п'ять разів може просто знищити малий бізнес та підприємства, які лише починають розвиватись. 
З іншого боку міський голова Кропивницького Андрій Райкович зауважив – запропонована ставка, 18,5 гривень є цілком прийнятною. Такі ставки, а то й більші, вже встановлені у Житомирі, Рівному, Івано-Франківську та інших обласних центрах. 
У підсумку, після довготривалого обговорення рішення не набрало достатньої кількості голосів. 
Начальник фінансового управління Андрій Паливода зауважив – у разі якщо рішення про встановлення ставки на спалату податку на нерухоме майно не буде прийнято міською радою Кропивницького дана ставка буде визначена на найнижчому законодавчому рівні – 0% від мінімальної заробітної плати.
 

Кропивницький виконком не погодив нові ставки податку на нерухоме майно
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований