26 квітня 2024, п’ятниця

В Маловисківській ОТГ можуть на рік заборонити “нічний” продаж алкоголю

З метою впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом та обмеження щодо їх продажу, усунення порушень громадського порядку у нічний час доби, захисту населення від впливу шуму та враховуючи загальноприйняті тенденції сьогодення, в Маловисківській ОТГ хочуть заборонити нічну реалізацію алкогольних напоїв, пива та слабоалкогольних напоїв.

Таке рішення може бути прийняте на найближчому засіданні міської ради і стосується воно торгівлі як в стаціонарних магазинах чи кафе, так і у тимчасових спорудах, ( крім закладів ресторанного типу.

Мова йде про продаж алкоголю у період з 22:00 до 07:00 години кожної доби, в тому числі й у вихідні дні та свята., і таке рішення має діяти вже з 1 липня нинішнього року і по 31 червня наступного, тобто – рівно рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт вулиці Короленка буде завершено цього року

Якщо депутати міськради приймуть таке рішення, воно означатиме заборону на продаж слабоалкогольних, алкогольних напоїв у місцях проведення масових громадських заходів з залученням значної кількості жителів – фестивалів, урочистих зібрань, святкувань загальнодержавних та релігійних свят, мітингів, виставок, концертних заходів тощо Виняток пропонується зробити лише для продажу пива у пластиковій тарі. Порушників такого рішення – торговців , які знехтують "нічною" забороною на торгівлю алкоголем, чекатимуть суворі санкції, аж до призупинення діяльності суб’єкта господарювання, позбавлення ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Але не тільки торговці мають виконувати рішення влади – директорам шкіл міста та ОТГ рекомендовано посилити роз’яснювальну роботу серед підлітків щодо недопустимості вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, перебування неповнолітніх без нагляду батьків у нічний час доби.

Реакція маловищан та жителів  сільських територій громади на таку "перспективу" поки що невідома, однак, як підтверджує саме життя, хто хоче знайти алкоголь-він зробить це у будь-яку пору доби. Причому. не обов’язково в магазинах чи кафе -, адже мережа підпільного продажу спиртного домашнього виробництва діє доволі активно на кожній території…

Фото: tvoemisto.tv

В Маловисківській ОТГ можуть на рік заборонити “нічний” продаж алкоголю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований