20 квітня 2024, субота

Кропивницькі депутати збільшили розмір податку на нерухоме майно

Депутати міської ради Кропивницького більшістю голосів "за" підтримали проект рішення "Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки".
Обговорення питання, тримало майже дві години. Згідно проекту рішення були встановлені нові ставки  податків. Категорично проти даного рішення виступив член виконкому Олександр Дануца який зачитав витримки зі звернення об’єднань представників малого та середнього бізнесу. Свої заперечення озвучили також депутати Сергій Капітонов, Олександр Демченко, а в телефонному режимі Ігор Волков. Підтримали проект Анна Ніжнікова, Володимир Краснокутський та ін. 
Першочерговий проект рішення передбачав диференційований підхід до встановлення ставок – від 0,1 до 0,5% від мінімальної заробітної плати за квадратний метр майна за рік. 
Після тривалого обговорення проект було прийнято за основу, а депутати точково спробували зменшувати ставки на ті чи інші об'єкти. У підсумку міський голова запропонував обрати єдиний підхід до даного питання та підвищити ставку до 0,3%. За дану пропозицію й проголосувала більшість присутніх у залі депутатів. 
Нагадаємо, наразі ставка податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, складає 0,1%. Нова ставка почне діяти з 2019 року. 
Фото: www.ukrinform.ua

 

Кропивницькі депутати збільшили розмір податку на нерухоме майно
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований