02 травня 2024, четвер

З 1 липня зростуть пенсії: на що можуть розраховувати пенсіонери на Кіровоградщині

Пенсіонери, яким призначена мінімальна пенсія, з липня будуть отримувати більше. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України, інформує «Златопіль».

Причиною підвищення став ріст соціальних стандартів, передбачених законом про держбюджет на поточний рік.

Як повідомили у відомстві, з 1 липня мінімальна пенсія для тих осіб, які мають необхідний стаж (25 років для чоловіків і 20 років для жінок), складатиме не менше 1434 гривень на місяць. Наразі її розмір – 1373 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок банди, якого судили на Кіровоградщині втік із залу суду, погрожуючи зброєю

Отримає надбавку ще одна категорія пенсіонерів. Йдеться про тих, кому вдалося заробити собі на старість більше, ніж 10 мінімальних пенсій. Зараз їм виплачують не більше, ніж 13 730 гривень на місяць. Натомість із 1 липня ця сума збільшиться до 14 340 гривень. Парадоксально, але для тих, хто заробив собі пенсію вище 1434 гривень, але нижче 13 730 гривень, абсолютно нічого не зміниться. Виняток будуть становити тільки ті пенсіонери, які отримують надбавку до пенсій у відсотках від визначеного прожиткового мінімуму. Наприклад, зараз учасникам бойових дій нараховується доплата до пенсії в розмірі 25% від прожиткового мінімуму, тобто 343 гривні щомісяця. З 1 липня доплата складе 358 гривень.

Перспективи

У цьому році на пенсіонерів чекає повторне підвищення пенсій у зв’язку з подальшим ростом соціальних стандартів. Відтак із 1 грудня мінімальна пенсія складатиме 1497 гривень (+64 гривні). Разом із цим пропорційно підвищиться розмір соціальних пенсій і доплат, які вираховуються у відсотках від прожиткового мінімуму.

Фото: politeka.net

З 1 липня зростуть пенсії: на що можуть розраховувати пенсіонери на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований

Рятувальникам Кiровоградщини подарували безпiлотник

Рятувальники Новоукраїнського району отримали безпiлотник вiд благодiйника.

Про це повiдомляють обласнi надзвичайники, iнформує Златопiль.

Аби полегшити роботу рятувальникам Новоукраїнського району, мiсцевий пiдприємець Станiслав Романенко передав 4-му Державному пожежно-рятувальному загону безпiлотник у якостi благодiйної допомоги. Робить це чоловiк вже не вперше, адже 7 рокiв свого життя вiн вiддав Службi порятунку.

Вiднинi квадрокоптер dji MINI 2 SE стане помiчником наших вогнеборцiв.

Дрони є «очима» на вiдстанi, якi здатнi допомогти рятувальникам. Вони незамiннi у боротьбi з палiями, пошуку зниклих людей та обстеженнi мiсць виявлених вибухонебезпечних предметiв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кропивничанка вiдкриває студiю по виготовленню перук

Рятувальникам Кiровоградщини подарували безпiлотник
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі