03 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині “заднім числом” обговорили Концепцію місцевого музею історії

В Малій Висці, що на Кіровоградщині, на гучно анонсовані в соцмережах "відкриті громадські слухання" стосовно "нової  Концепції розвитку районного музею історії" прийшли півтора десятка зацікавлених, причому семеро з них – члени  нещодавно сформованої з третьої спроби музейної ради. 
Про це повідомляє кореспондент Златополя у Малій Висці.
Слухання, якщо так це можна назвати, відбувались в читальній залі районної бібліотеки, постфактум, адже Концепція вже прийнята музейною радою, тож громадським обговоренням це аж ніяк назвати не можна. Хіба що – "навздогін"…
Тим не менше, присутніх ознайомили з Концепцією нової експозиції музею історії Маловисківського району (семеро присутніх тут же на зібранні членів музейної ради її кілька днів тому і прийняли, без будь якого попереднього громадського обговорення), а потім дехто з присутніх "не членів" ради почав вносити свої пропозиції у здавалось би уже остаточно затверджений документ.
Зокрема, пропозиції стосувались як документів та експонатів, які, виявляється, є у них вдома, так і показу окремих персоналій в експозиціях і розміщення стендів у інших, ніж це було зроблено раніше, кімнатах. 
На думку декого з громадських активістів-учасників цього зібрання, які попросили "Златопіль" не називати їх імен, складається таке враження, що автори таких пропозицій не бачили, як музей реконструювався і створювався три роки поспіль, не брали в цьому участі (хоча долучитись до цього процесу міг кожен).Тепер же виходить, що музейна рада, замість конкретної роботи, має знову обговорювати нові пропозиції.
Звертає на себе увагу і такий момент: на громадських слуханнях крім містян, до яких вони виявились байдужими, не було також декого з найактивніших членів музейної ради, які, власне, й ініціювали проведення слухань.
Фото – Златопіль
На Кіровоградщині “заднім числом” обговорили Концепцію місцевого музею історії
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований