04 травня 2024, субота

На Маловисківщині з ЦРЛ «виселяють» лікарняну касу

Для  близько  200   членів  районної лікарняної каси, що на  Маловисківщині,  незабаром  можуть виникнути  певні  труднощі у  обслуговуванні при  наданні  медичної допомоги.

 Справа в тому, що створену  18 років тому РЛК з метою,  як  тоді зазначалось,  «покращення медичного обслуговування в умовах ринкової економіки за рахунок коштів громадян», попросили звільнити кімнатку площею  до 10 квадратних метрів, яку вона орендує  на першому поверсі  райлікарні. 

За словами головного бухгалтера каси Ніни Лойтри,  каса для   тих, хто  сплачує в неї внески, залишається надійним засобом зекономити власні кошти і при потребі мати певну суму на лікування.

-В лікарняну касу сьогодні  регулярно сплачують внески  62 медпрацівники, 40 освітян та 29 службовців та  працівників  інших категорій ,  30 пенсіонерів. Щомісячний внесок  від кожного  складає 70 грн. За перше півріччя 2018 року надійшла 71 тис грн., а використано 74 тис грн. . Нині власних коштів у каси 80,5 тис грн.. Сума ніби –то й невелика, але  людей  ці кошти  виручають, – повідомляє  Ніна Лойтра.

Але нещодавно з’явилась тривожна інформація: у лікарні , за словами головного лікаря Костянтина  Чурпія,   виникла потреба в приміщенні, яке тут досі  орендувала   лікарняна каса.  Буцімто  тут планують щось розміщувати….

Керівництво лікарняної каси  такою ситуацією дуже стривожене, і небезпідставно. Адже   якщо каса   знайде притулок десь поза межами лікарні, це буде  дуже незручно насамперед  тим, хто платить до неї внески і розраховує на  допомогу коштами  при лікуванні в стаціонарі ЦРЛ. 

 «Якщо ж  продовжити  договір оренди  не вдасться,  і аптечний склад  каси  доведеться  розташовувати  в іншому приміщенні  ,  це  буде дуже ускладнювати  подальшу роботу» – розповідає Ніна Лойтра. – Адже   теперішнє місцезнаходження лікарняної каси відоме всім членам РЛК та знаходиться в зручному для них місці, що полегшує отримання ними медикаментів, особливо тяжкохворим, які не можуть самі прийти по них. – Проте   адміністрація ЦРЛ  таки наполягла на розірванні договору оренди і тепер ми маємо шукати інше приміщення десь за межами  лікарні..».

За словами головного лікаря   Костянтина Чурпія, питання про перехід лікарняної каси в інше приміщення  «стоїть» уже давно, так як лікарня потребує площ для своїх лікарів. Хоча «переселення» каси і постійно відтерміновувалося, але це  таки станеться найближчим часом, зазначив Костянтин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина Кропивницького чотири дні сидітиме без води

То хто ж дасть «притулок» лікарняній касі  на  Маловисківщині?  Куди тепер ходитимуть  пацієнти зі стаціонару чи їх рідні за  медикаментами?  І чи  вписується   таке  рішення  в  плани реформ про наближення  медичних послуг до людей і  підвищення їх  якості ?  

На Маловисківщині з ЦРЛ «виселяють» лікарняну касу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований