16 травня 2024, четвер

Уміла вигадка чи замовлення: сайт ‟Весь Кіровоград” обманює людей

Днями на сайті «Весь Кіровоград» було опубліковано матеріал в якому редакція сайту повідомила про те, що підряди звинуваченого у демпінгу «Арталексу» обійшлися Кіровоградщині в 1,5 рази дорожче плану.

Дана інформаціє є не правдивою, обґрунтування цьому дав депутат Кіровоградської обласної ради Валерій Кальченко.

 «Дійсно, кошторисна вартість реконструкції гуртожитку була збільшена з 12,35 млн. грн до 18,18 млн. грн унаслідок виконання додаткових робіт, які не здавалося можливим врахувати на стадії проектування (заміна цегляних перегородок у санвузлах та оздоблення стін гіпсокартоном). Необхідність цих витрат підтверджено експертним висновком за результатами проведення комплексного будівельно-технічного та товарознавчого дослідження. Загальна кінцева вартість реконструкції гуртожитку та дитячого садка склала 23,87 млн. грн, але аж ніяк ‟більше 27 млн. гр”, як опубліковано на сайті ‟Весь Кіровоград”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіровоградщині збирають кошти на лікування інваліда ІІІ групи

Вартість реконструкції дошкільного навчального закладу склала 5,69 млн. грн. Наразі аналогічний ДНЗ ‟Зернятко” ремонтується в місті Новоукраїнці. Замовник — управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації уклав договір із підрядником на суму 16,79 млн. грн, що майже втричі перевищує суму, витрачену в Новгородці.

Що стосується реконструкції очисних споруд у смт Новгородка. За пропозицією управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації проектом передбачено будівництво додаткових об'єктів, застосовано якісніші, але високовартісні, конструкції, тож ціна робіт збільшилася на 4,84 млн. грн. Згоду на виконання додаткових робіт ТОВ підприємство ‟Арталекс” вже надано.

До речі, це єдиний об'єкт в області, який за останні три роки споруджується підрядником у нормативні строки, визначені будівельними нормами», – пояснив Кальченко.

 

Уміла вигадка чи замовлення: сайт ‟Весь Кіровоград” обманює людей
1 голос[ів]

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований