19 квітня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині грабіжники викрали сільськогосподарські хімічні препарати на суму 400 тисяч гривень

В результаті розбійного нападу тілесні ушкодження голови та тулубу отримав 57-річний сторож сільгосппідприємства. Чоловіка побили металевою биткою. Здобиччю зловмисників стали дві з половиною тонни гербіцидів, які вони вивезли зі складу. За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Про це Златополю повідомили у СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.
 
Подія сталася наприкінці минулого року. До міліції зателефонував керівник служби безпеки одного з сільгосппідприємств. Чоловік розповів про те, що охоронець, який прийшов на зміну чергування, виявив працівника зв’язаним та побитим у будівлі складу. Крім того, з приміщення зникла велика кількість гербіцидів.
Хімічні препарати для сільськогосподарських потреб були закуплені у різних виробників і коштували досить дорого. Суму завданих внаслідок злочину збитків підприємство обрахувало у 400 тисяч гривень. У результаті проведеної роботи особи нападників правоохоронці встановили. П’ятеро чоловіків віком від 30 до 33 років переховувалися на території Київської та Черкаської областей, а також на Кіровоградщині – у знайомих.
Як з’ясувалося, зловмисники, які довгий час знали один одного, наважилися на скоєння злочину з корисливих мотивів. Тож у темну пору доби вони прибули до складу, ударом по голові збили з ніг охоронця. Після побиття чоловіка зв’язали пластиковою стрічкою і коли опору чинити він вже не міг, заїхали власним автомобілем «Газель» до середини складського приміщення. Завантаживши мішки з гербіцидами до салону, крадії виїхали у невідомому напрямку.
Розраховуючи на те, що їм вдалося втекти непоміченими, підозрювані планували, як розділять між собою прибуток від оборудки, та їх слідом вже йшли оперативники…
По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 кримінального кодексу України «Розбій», – розповідає начальник Новоархангельського РВ УМВС України в Кіровоградській області Ярослав Корецький. – За ці дії особам з
На Кіровоградщині грабіжники викрали сільськогосподарські хімічні препарати на суму 400 тисяч гривень
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований