29 березня 2024, п’ятниця

Бойова обстановка у мирному Кіровограді (ФОТО)

Вчора, у Кіровограді нацгвардія проводила бойові навчання. Військових готували до знешкодження вибухових пристроїв, дій розвід-диверсійних груп та тактики ближнього бою. Про це написав кореспондент Златополя.
 
Першими до бойових навчань приступили місцеві страйкболісти. Вони показали нацгвардійцям, як діяти невеликими групами у міських умовах. Разом з бійцями АТО відпрацювали захват  автомобіля зі звільненням заручника та відвід пораненого бійця з під шквального вогню автоматів. Такий сценарій може знадобитись військовим, у разі зачистки підконтрольної бойовиками території
Крім тактичних занять, бійців нацгвардії вчать і основ рукопашного бою. Один із пунктів тренінгу – метання ножів у ціль. Інструктор із рукопашного бою Ігор Іванов зазначає: – «Для результативного метання ножа, треба вибрати дистанцію у 5-8 метрів до цілі. Найефективніше попадання у голову або серце. Зігнувши руку на рівні плеча і видвинувши лікоть уперед, умовно наводимо ним на ціль. Розгинаючи руку, лікоть має не повинен коливатись у ліво або право, а кисть руки має супроводжувати ніж до моменту ураження». Також, інструктор запевняє, що за кілька тренувань, у кожного бійця 9 з 10 метань будуть потрапляти в намічену ціль. 
Що ж до методики навчання і підготовки солдата до війни, то вона розроблена ще за радянських часів. На новацій ні прийоми – немає технічного забезпечення. Так самі нацгвардій ці кажуть,  такі семінари треба проводити постійно. А за часи незалежності, подібні навчання стали в диковинку,  і тому для силовиків протягом останніх тому дуже багато чого втрачено.
Недільний вишкіл тривав цілий день. Наступні тренування військові тримають у секреті. Хлопці які  розпочали бойову підготовку, зможуть застосувати навички лише за місяць, по відправленню в зону АТО.
Бойова обстановка у мирному Кіровограді (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований