18 травня 2024, субота

Кіровоградщина: міліціонер, який “кришував” наркобізнес, отримав підвищення (ВІДЕО)

Влітку минулого року співробітники міського УБОЗ затримали банду наркодільців. Один з яких, – водій детально розповів, як місцева міліція кришує наркобізнес. Про це йдеться у сюжеті “Подробиць”.
 
Водій розповів хто прикриває злочину діяльність. Серед них – колишній заступник начальника міського управління міліції Олександр Козловський та четверо його підлеглих.
“Заїжджали, брали гроші, приблизно десь близько 3 тисяч доларів, і їздили вони до цього, до Козловського возили йому гроші”, – говорить водій Роман Чабан.
І це був не єдиний свідок. Але міліціонери намагалися зняти з себе підозри, звинувативши в кришуванні наркобізнесу своїх же колег з УБОЗу. Знайшли таксиста і змусили дати лже свідчення.
“Я писав на Магалюка, зокрема на Чорнобривця, нібито вони там гроші вимагають, і те, що я їм нібито давав гроші, це все я писав під диктовку”, – розповів таксист Віталій Баранюк.
 
Трьох наркодилерів суд вже відправив за грати, а от Роман Чабан, який відверто розповідав на камеру, під домашнім арештом. З 5 міліціонерів, прізвища яких фігурували в справі про наркотики, двоє – продовжують і сьогодні працювати в органах, і навіть пішли на підвищення. Олександра Козловського, заступника начальника міського УВС просто перевели з Олександрії, і зараз він очолює міліцію Новомиргородського району. Чи було службове розслідування, журналісти намагалися дізнатися у головного міліціонера області Анатолія Вітюка. Але керівництво – відмовчується. Коментує прес-служба.
“Ми утримуємося від будь-яких докладних коментарів, оскільки, як і свідчення в’язнів і відеоряд знаходяться на вивченні в прокуратурі”, – повідомила начальник центру громадських зв’язків УМВС України в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.
 
В обласній прокуратурі запевняють, що це відео, зняте ще півроку тому отримали тільки минулого тижня. Відкрили кримінальне провадження, але звинувачення поки нікому не пред’являли.
“Основна версія слідства зводиться до того, що в місті Олександрія організована мережа збуту наркотичних речовин, під прикриттям органів внутрішніх справ”, -каже Оксана Звенигородська, прес-секретар прокурора Кіровоградської області.
 
Чому на свідчення в матеріалах справи кілька місяців закривали очі, а головний фігурант навіть пішов на підвищення, ні в міліції, ні в прокуратурі нам пояснити так і не захотіли.
                         {youtube}v=vryqITW1YL4{/youtube}
Кіровоградщина: міліціонер, який “кришував” наркобізнес, отримав підвищення (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований