17 травня 2024, п’ятниця

У Кіровоградському районі виявили несанкціонований скотомогильник (ФОТО)

VFL.RU - ваш фотохостинг

Вчора, 4 вересня, на території Кіровоградського району виявили несанкціонований скотомогильник, невідомі просто неба викинули голови, кістки і нутрощі худоби.
Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив начальник міської спецінспекції Андрій Максюта.
«Випадково це все біля скотобійні та лісопилки, які на Кущівці біля «Дозавтоматів». Хто ж із цих двох підприємств висипає там ці нутрощі та кістки?! Відходів повний бетонний басейн глибиною метра 3-4», – йдеться в дописі.
Як повідомили у Держпродспоживслужбі області, на місце вже виїхали спеціалісти Кіровоградського районного управління. Їхнє завдання – зафіксувати кількість тваринних решток і скласти протокол. Після цього господар прибуткової справи повинен звернутися до органів виконавчої влади для отримання дозволу на те, щоб захоронити рештки. Якщо він отримає дозвіл,  тоді Держпродспоживслужба долучиться для дезінфекції території та засипання хлорного вапна в яму. Якщо дозвіл не нададуть, господар має самостійно збирати все і вивезти в інше місце на утилізацію.
 
Уточнення: робити захоронення в ямі – не дуже добре, оскільки ці відходи забруднюють грунт і підземні води, які можуть потрапити в криниці. Тому утилізовувати потрібно на Ветсанзаводі.

 

У Кіровоградському районі виявили несанкціонований скотомогильник (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований