19 квітня 2024, п’ятниця

Бiйцi АТО з Кiровоградщини дiзналися, як захищати свої права (ФОТО)

29a98a76f61122a2e7f0dfb842517d06.jpg

Спецiалiсти юстицiї Кiровоградщини провели правопросвiтницький захiд для учасникiв АТО, якi перебувають на лiкуваннi в обласному госпiталi.

Про це повiдомляє прес-служба управлiння юстицiї, iнформує Златопiль

Воїни проконсультувалися з тих питань, якi цiкавлять їх, а також дiзналися про можливiсть отримання безоплатної правової допомоги, передбаченої для них чинним законодавством.

«Захисники України не залишаться у складних ситуацiях сам-на-сам. За необхiдностi їм завжди допоможуть вирiшити правовi питання за рахунок держави, до того ж це право гарантується їм законом. Так, за необхiдностi їх забезпечать яке первинною, так i вторинною правовою допомогою. У першому випадку йдеться про надання консультацiй i роз’яснень iз правових питань, допомогу в складаннi скарг або ж заяв. У другому – про захист у кримiнальних процесах, представництво в судах, складання документiв процесуального характеру та iнше», – вiдзначив в.о. керiвника обласного управлiння юстицiї Олег Потьомкiн.

Окрiм можливостi отримання безоплатної правової допомоги, бiйцi АТО проконсультувалися у фахiвцiв з питань оформлення субсидiй, а також дiзналися, як реалiзувати своє право на знижку на оплату комунальних послуг, житла або ж вартостi палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з жителiв Кiровоградщини отримає субсидiю

Також присутнi отримали оперативну правову допомогу з тих питань, якi їх турбували впродовж тривалого часу. Зокрема обговорили питання отримання земельних дiлянок i можливостi здобуття вищої освiти за рахунок держави.

2886739cd053debbb2823047718f79e6.jpg 9c21dae3ce7f0578145ea936d183900e.jpg

Бiйцi АТО з Кiровоградщини дiзналися, як захищати свої права (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований