10 травня 2024, п’ятниця

Кропивничан просять перевiряти чеки, отриманi в магазинах

f0bbdc95caa7321d53584ea9bf652039.jpg

E-Receipt-тестування встановило випадки невiдповiдностi виданих споживачам чекiв електронним копiям, переданим до ДФС.

Про це повiдомляє прес-служба ДФС, iнформує Златопiль.

Мiсяць тому ДФС впровадила у тестовому режимi систему E-Receipt, яка викликала великий iнтерес з боку платникiв податкiв та громадян.

Завдяки електронному сервiсу "Пошук фiскального чека" платники можуть оперативно отримати iнформацiю про здiйсненi розрахунковi операцiї у будь-якiй торгiвельнiй точцi будь-якого населеного пункту країни.

Вже встановленi випадки невiдповiдностi отриманих споживачами розрахункових документiв при здiйсненнi готiвкових розрахункiв електронним копiям цих розрахункових документiв, якi переданi вiдповiдними РРО до ДФС. Для з’ясування причин такої невiдповiдностi органи ДФС проводять контрольно-перевiрочнi заходи.

Переваги нового сервiсу вже очевиднi. Так, аналiзуючи данi чекiв РРО, виробники касової технiки можуть оцiнити роботу центрiв сервiсного обслуговування, що обслуговують моделi, ними випущенi.

Крiм цього, перевiрка чеку через електронний сервiс, встановлення достовiрностi його даних та факту передачi до ДФС, є запорукою захисту прав громадян як споживачiв, а також запобiжником зловживань пiд час здiйснення розрахункових операцiй.

Споживачам, у разi вiдсутностi або невiдповiдностi реквiзитiв чекiв на серверi ДФС наявному розрахунковому документу, необхiдно направляти до ДФС письмовi звернення iз цих питань з додаванням копiй отриманих розрахункових документiв для органiзацiї та проведення вiдповiдних контрольно-перевiрочних заходiв.

Крiм того, у разi отримання користувачами фiскального чеку, який викликає сумнiв, вони теж можуть надiслати до ДФС електронний лист iз прикрiпленим фото чеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кiровоградщинi притягнули до вiдповiдальностi 36 посадовцiв (ФОТО)

Сервiс знаходиться у вiдкритiй частинi  Електронного кабiнету, доступ до якої здiйснюється в режимi реального часу (24/7/365) без iдентифiкацiї особи за посиланням: cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check.

Кропивничан просять перевiряти чеки, отриманi в магазинах
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований