16 квітня 2024, вівторок

Маловисківська бібліотека: уже не районна, але ще й не міська?

library-1024x501

Аби   забезпечити права  жителів  території   міської ради на отримання бібліотечних послуг та розглянувши подання ї районної державної адміністрації,  Маловисківська  районна  рада  на   своїй  сесії прийняла  рішення про безоплатну передачу  з балансу комунальної установи "Маловисківська районна бібліотека" в комунальну власність Маловисківської міської ради майна  спільної власності територіальних громад сіл, селища і міста Маловисківського району.

Мова  йде про устаткування   районної бібліотеки    та  книжковий фонд у кількості 25889 примірників на загальну суму 204095,45 грн.

Як зазначено у рішенні   сесії з цього питання:

 "у разі звернення Маловисківської міської ради, надати дозвіл директору КП  «Маловисківський комунальник» ( це  комунальне  підприємство  обслуговує    будівлі,що  є спільною власністю  )  на укладання договору оренди частини нежитлового  приміщення загальною площею 489 кв.м, що розташоване в приміщенні  районної бібліотеки,  зокрема,  140,5 кв.м; на  першому  поверсі ,  249,80 кв.м;  – на другому  та   98,7 кв.м. у підвальному  приміщенні."

 Основною вимогою  депутатського рішення  є та,  що  приміщення передається в оренду без зміни цільового  використання (розміщення бібліотеки, а не чогось іншого)

Натомість на сесії міської ради, яка відбулась через два дні після районної, ніяких рішень стосовно бібліотеки не приймали.

Більше того – питання  навіть не було внесено  до порядку денного, його "обговорили"   в кінці  пленарного  засідання,. Причому, доволі  категорично: запропоновані   райрадою  умови передачі бібліотеки  не влаштовують,  брати або усе, або нічого!

 Тим  часом  на  тій же  сесії райрада  прийняла ще одне рішення, що стосується  бібліотечного обслуговування. За логікою, депутати , передаючи  місту  частину  книжкового  фонду, з урахуванням  нормативів  по кількості жителів  міської ради та  частину приміщення,  подбали  про  район – створили  районний  бібліотечно-інформаційний  центр, який  за  своїми  функціями, має забезпечувати    активну  діяльність бібліотек  у сільській місцевості  Маловисківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Oдружені за дoбу" в Oлександрії не рoзлучаються.

Тож на  питання:  чи матиме  Мала  Виска  "свою" бібліотеку, мова  про що ведеться  від самого  часу створення  об`єднаної  територіальної громади, відповіді поки що немає.

Фото: tomainstytut.org

Маловисківська бібліотека: уже не районна, але ще й не міська?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований