18 травня 2024, субота

Сепаратист з Олександрії мав прапори “Новоросії” та зброю

Співробітники СБУ в Кіровоградській області викрили жителя Олександрії, підозрюваного в антидержавній діяльності. У чоловіка вилучено зброю, прапори та листівки Новоросії. Про це повідомляють Олександрійські новини з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.
 
Згідно з повідомленням, затримання сепаратиста відбулося 6 лютого в його приватному будинку в мікрорайоні Перемога. Він розлучений, наркозалежний. За попередніми даними, 53-річний чоловік добровільно брав участь у збройному конфлікті в Горлівці на стороні “ополченців”.
Сепаратиста взяли за комп’ютером, за допомогою якого він поширював антидержавні заклики і матеріали. Крім того, виявилося, що чоловік відстежував переміщення українських військових по території нашої області і передавав ці дані за допомогою Скайпу своїм спільникам, які перебувають на окупованих територіях.
Під час обшуку в квартирі виявлено та вилучено патрони калібру 7,62 мм, гранату РГД, прапори Новоросії, ДНР і ЛНР, велику кількість листівок на підтримку Новоросії, а також із закликами до українських громадян ухилятися від мобілізації.
Чоловікові оголошено про підозру за ч. 2 ст. 109 (Заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 263 (Незаконне зберігання боєприпасів) КК України. За клопотанням прокуратури області зловмисник чекатиме вироку суду в СІЗО. Він узятий під варту на 60 діб.
Сепаратист з Олександрії мав прапори “Новоросії” та зброю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований