19 травня 2024, неділя

У Кіровограді вчергове намагались зрозуміти причини війни на сході країни

Вже традиційний щотижневий бліц-форум, організований ПресМайданом, цього разу був присвячений проблемам вимушених переселенців, повідомляє кореспондент “Златополя” з місця події.
“Чи чує Кіровоград голос переселенців зі Сходу України?” – знайти відповідь на це питання  намагались Ірина Хохотова, керівник Кіровоградського відділення української філії “Армії спасіння”, та Валентина Кулачкова, волонтер, переселенка з Луганська.
За словами пані Кулачкової, більшість населення сходу останні роки активно “зазомбовувались” на позитивність російської влади та Росії загалом. Підтримав дану позицію й гість зустрічі, редактор інтернет-ресурсу “Новини Донбасу” Андрій Каркуша: “Органи місцевого самоврядування Луганської та Донецької області відіграли значну роль в русифікації населення та форсуванні процесу створення ДНР та ЛНР. Насправді Росія зараз активно фінансує війну на Україні, однак не варто винити у тому, що сталось лише східного сусіда – олігархат сходу відіграє у данній ситуації також чималу роль. Донецьк завжди грабували місцеві, починаючи з місцевої влади і закінчуючи криміногенним бізнесом. Тож не дивно, що й зараз вони грабуюють свою ж територію тільки вже за допомогою бойовиків.”
Загалом же за результатами зустрічі стає зрозуміло: далеко не всі жителі Сходу були і є прибічниками “русского мира”, однак ментальність та пріоритети у нас дійсно досить різняться. Так, за словами Валентини Кулачкової, переселенцям важко адаптуватись не лише з причини повної чи часткової втрати усього майна, а й через гірші ніж удома умови існування та необхідність переосмислення власних ціннісних приорітетів. 
 

У Кіровограді вчергове намагались зрозуміти причини війни на сході країни
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований