27 квітня 2024, субота

На Кіровоградщині міліція спіймала банду крадіїв-рецидивістів разом з накраденим (ФОТО)

Протягом кількох місяців на Кіровоградщині, банда крадіїв-рецидивістів скоїла 40 епізодів крадіжок з торгівельних закладів, помешкань громадян та однієї церкви. Загальна сума збитків півмільйона гривень. Окрім того, особи підозрюються у скоєні розбійного нападу на ріелтора. За ці дії зловмисникам загрожує черговий тюремний строк терміном до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це Златополю повідомили у СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.
 
Двоє підозрюваних довгий час проживали на території Олександрівського району Кіровоградської області а їх співучасники мешканці інших областей. Усі раніше не одноразово притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжку.
 
Повідомлення про крадіжки з торгівельних мереж почали надходити до міліції протягом кількох останніх місяців. Невідомі особи розбивали шибки, виламували двері та ламали металеві решітки, у такий спосіб «відвідуючи» усі місця, де можливо було знайти для себе наживу.
 
В кількох районах злодії обчистили кілька десятків крамниць, приватні домоволодіння, аптечні мережі, сільську церкву. До їх рук потрапили десятки новеньких плазмових телевізорів та інша дрібна побутова техніка, планшети, мобільні телефони, прикраси, ліки, картини з приватної колекції, ікони та інша церковна утвар і готівка.
 
Для реалізації добутого у незаконний спосіб майна зловмисники розробили справжню схему. Значну частину «товару» збували через інтернет, іншу – реалізовувалася на ринках та оптових магазинах.
Особливим попитом у зловмисників користувалися… цигарки, які не рідко продавалися роздрібним продавцям оптом. Сума таких угод лише за один раз могла складати більше 10 тисяч гривень.
Грабували здебільшого вночі. Для цього винаймали транспортні засоби у малознайомих людей, після чого зникали так само швидко, як і з’являлися.
Крім того, особи підозрюються у скоєнні й іншого тяжкого злочину. На початку цього року вони вдерлися до квартири жительки міста Кіровограда. Жінка, що працювала ріелтором, через погрози фізичної розправи змушена була віддати всі наявні заощадження.
Виручені внаслідок незаконної діяльності кошти зловмисники витрачали на безбідне життя. «Бізнес» на чужій біді приносив такі прибутки, що їм вистачало й на інші «необхідні» витрати: постійні переїзди та зміни помешкань, нові мобільні телефони, що за тиждень змінювалися по кілька разів.
Усі ці заходи перестороги, на думку крадіїв, повинні були зробити їх у прямому значенні невловимими, але врешті так і не допомогли. Працівники Управління карного розшуку та Знам’янського міськвідділу міліції затримали крадіїв на території району в орендованій квартирі. Під час санкціонованого обшуку в помешканні було виявлено та вилучено значну кількість крадених речей та предмет, схожий на пістолет.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та частиною 3 статті 187 ККУ «Розбій», – розповідає заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Юрій Крошко. – За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
На Кіровоградщині міліція спіймала банду крадіїв-рецидивістів разом з накраденим (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований