19 травня 2024, неділя

Кіровоградщина: засуджені Петрівської виправної колонії готуються складати ЗНО

19 лютого  у Новостародубській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведена спільна нарада за участю заступника начальника установи  із соціально-виховної та психологічної роботи і керівництва навчального закладу , на якій обговорювались питання проведення ЗНО у поточному році. Про це Златополю повідомили у прес-службі УДПтС України в Кіровоградській області.
 
Нестримно добігає кінця цей навчальний рік, попереду випускні іспити та – зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Та є категорія осіб, для яких ЗНО донедавна було закрите – це засуджені, що перебувають у місцях позбавлення волі, зокрема, у Петрівській виправній колонії управління ДПтС України в Кіровоградській області (№49). Цього року вони таки отримали змогу спробувати себе у всеукраїнському тестуванні. Реєстрація на ЗНО та сама процедура тестування засуджених проходить на особливих умовах.
За них документи подають їх уповноважені – співробітники колонії, а зовнішнє незалежне оцінювання засуджені будуть складати  за місцем відбування покарання. 
Усі, хто складуть тестування зможуть здобувати освіти заочно або дистанційно. Документи подаватимуть родичі або пересилатимуться поштою. 
«Сучасна пенітенціарна система  розглядає освіту як невід’ємну умову успішної реінтеграції в суспільство громадян, котрі вчинили кримінальні злочини, тому питанням створення умов для її отримання приділяється надзвичайно багато уваги. Двоє осіб, засуджених до позбавлення волі напишуть зовнішнє незалежне тестування. Аби реалізувати право засуджених на освіту Державна пенітенціарна служба уклала відповідну угоду із Українським центром оцінювання якості освіти», – зазначив Сергій Заремба .
 
Кіровоградщина: засуджені Петрівської виправної колонії готуються складати ЗНО
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований