05 травня 2024, неділя

Голова Кіровоградської ОДА закликав виробників припинити спекуляції

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко дав оцінку ситуації щодо стрімкого зростання цін на споживчому ринку в області, про це йдеться на офіційному сайті ОДА.
 
Мотивувати підвищення цін на товари, які вироблені у 2014-му році, ростом курсу, на думку очільника області – просто шахрайство.
Також Сергій Кузьменко повідомив що, у понеділок цукор закупався у виробників за ціною 14 грн./кг, а вже в середу магазини його реалізовували по 28 грн./кг. Такий ріст цін, на думку голови ОДА є спекулятивним.
 
Тож Сергій Кузьменко закликав усіх підприємців не використовувати ситуацію для «набиття власних кишень».
 
Звернувся голова ОДА і до місцевих жителів та товаровиробників із повідомленням про те, що область має достатній запас необхідних продуктів, для насичення ринку. Тому не треба створювати паніку.
 
 
Керівникам територій голова облдержадміністрації доручив зустрітися з товаровиробниками, та провести бесіду стосовно ситуації яка склалася,та шляхів її врегулювання.
 
– Курс гривні, безумовно, впливає на товари, які закуповуються, особливо це стосується імпортних товарів. Наразі Президент України, Уряд, Національний Банк України вживають ряд заходів, щоб стабілізувати національну валюту. Адже курс, закладений у державному бюджеті на поточний рік, становить 21,7 грн. І ті речі, що відбуваються зараз на валютному ринку, інакше як спекуляцією не назвеш, – зазначив голова ОДА. Разом з тим він підкреслив, що Уряд завершує підготовчу роботу із МВФ по надходженню фінансових вливань, що мають стабілізувати національну валюту України.
 
Також Сергій Кузьменко попередив що, тими, хто використає непросту економічну ситуацію для власної наживи, займуться правоохоронні органи.
 
«Перевіримо за якою ціною закупалася продукція у виробників, і за якою потім вона реалізувалася; і як взагалі нинішній курс стосується ціни на продукцію, виготовлену ще у минулому році».
Також голова ОДА ініціював проведення ярмарку сільськогосподарської продукції на місцях, для стабілізації ситуації в області.
Голова Кіровоградської ОДА закликав виробників припинити спекуляції
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований