21 травня 2024, вівторок

Кіровоградського моряка в останню путь проводжала Одеса (ФОТО)

Вчора, 4 березня, в Одесі відбулась траурна церемонія прощання з двома військовими моряками, які загинули під час бойових дій на Сході України. Про це пише видання Перша Електронна.
 
33-річний старший сержант Олександр Стрелюк та 29-річний мічман Олег Стороженко з Кіровоградщини до відряджання на Схід служили у спецзагоні по боротьбі з підводними диверсійними силами, брали участь в антипіратській операції в Аденській затоці у складі екіпажу «Гетьмана Сагайдачного». Перед початком війни з окупантами, загін з бійцями базувався в Криму, а після його анексії, підводний спецназ повернули до Одеси.
Загинули бійці 2 березня під час боїв під Маріуполем. Під час розвідки військові попали в засідку, один загинув на місці, інший по дорозі у шпиталь.
Одесити прийшли провести в останню путь солдатів до Будинку офіцерів, після чого відбулася траурна хода вулицею Пироговського. Більшість місцевих жителів та військових проводжали бійців стоячи на колінах.
По закінченню траурної процесії, катафалк із загиблими воїнами вирушив на батьківщину офіцерів до Херсона та Кіровограда по миколаївській трасі.
Сьогодні, 5 березня, з Героями прощаються в Бобринці та Херсоні.
Обох загиблих бійців представили до державних нагород, голова Одеської ОДА прийняв рішення про купівлю сім’ям загиблих по 2-х кімнатній квартирі у Одесі.
Кіровоградського моряка в останню путь проводжала Одеса (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований