23 квітня 2024, вівторок

На Маловисківщині навчались надавати медичну допомогу на полі бою (ФОТО)

 Днями, уже після  оголошення  в ряді областей України воєнного стану, вчителі предмету “Захист Вітчизни”, фізичної культури та сестри медичні загальноосвітніх  закладів району  зібралися на інтегрований семінар-практикум у Злинській ЗШ№1 І-ІІІ ступенів, інформує Златопіль.

 За словами методиста районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  Валентина Рибака,   місце проведення  семінару   вибрали  не випадково, поскільки ця школа  є однією  з найкращих в районі  з національно-патріотичного виховання підростаючого покоління.

За його словами, зібрання почалося незвично, а саме – з привітань учнів вчителів-чоловіків, а  також воїнів-захисників нашої України. Усі разом  проспівали гімн України і вшанували пам`ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Хвилюючим  моментом семінару стала передача для воїнів  11 коробок-посилок з продуктами харчування, засобами гігієни , теплими  речами та листами, що їх школярі  зібрали  і написали для  своїх  захисників.

Що ж до самого семінару, то його темою було збереження життя і здоров`я воїнів в умовах бойових дій та при надзвичайних ситуаціях.

“Як на сьогодні це все є досить актуальним, – наголошує Валентин Рибак,-  при чому, не лише  для тих, хто в окопах, а і для всіх нас.  Адже, як відомо, коли хочеш миру, завжди  слід бути готовим  і до  війни, така нині реальність”.

Практичні заняття  на  семінарі проводили Андрій Коцур – один з кращих вчителів “Захисту  Вітчизни” в районі та його колега з Мануйлівського НВК Леонід Власенко, який лише не щодавно повернувся із зони ООС, де служив парамедиком.

Вчителі майстерно і фахово доповнювали один одного. Демонстрували, як в бойових умовах надати невідкладну допомогу пораненому та винести його з поля бою і врятувати життя, а також – як зупинити кровотечу, пояснюючи це з практичних навичок, які були отримані  в зоні АТО, як надати першу допомогу пораненим у грудну клітку та черевину, тим, у кого відірвані кінцівки і т.ін.

Ці ж теми продовжила і провела практичні заняття сестра медична школи Любов Машичева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Крoпивницькoму перехoжим дарували пoвітряні кульки (ФOТO)

 Як підсумував практичну складову семінару Валентин Рибак, всі учасники семінару дуже  серйозно поставились  до демонстраційних занять, і це  викликало  велику  зацікавленість не лише  педагогів  та медиків, а й старшокласників, що теж  були присутні  на заняттях.

На Маловисківщині навчались надавати медичну допомогу на полі бою (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований