18 травня 2024, субота

У Кіровограді на ярмарку “Марцишор” зібрали гроші на лікування пораненому бійцю

7 березня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбувся Благодійний ярмарок “Марцишор”, який ініціювали та організували майстриня Валентина Яківна Добровольська, Благодійний фонд “Берегиня Миру” та ОУНБ ім. Чижевського. Про це Златополю повідомили у прес-службі бібліотеки ім. Д. Чижевського.
 
Марцишор  – традиційне свято зустрічі весни на Буковині, в Молдавії та Румунії. Люди з хвилюванням очікують красивого ритуалу щороку, сподіваючись, що саме цього разу він принесе в домівки довгоочікувані благополуччя, щастя, любов і родючість. У цей день усі дарують один одному маленькі прикраси з ниток білого і червоного кольорів – марцишори. Саме їх за допомогою Валентини Добровольської міг виготовити кожен бажаючий – і діти, і дорослі. А майстриня розповідала історії, легенди пов’язані з цим святом.
Майстрині Вікторія Шкабой, Оксана Табунчик, Віра Залізняк, Наталія Дефорж, Наталія  Янчуков, Валентина Орловська, Емма Варивода, Людмила  Кривенко, Наталія Ганоцька, які надали власні вироби хенд-мейд, картини, вироби з бісеру, вишивку стрічками, мереживо, вишивані закладинки та ін. До ярмарку активно долучилися викладачі та студенти кафедри графічного дизайну та декоративно-ужиткового мистецтва мистецького факультету КДПУ ім.Винниченка з витинанками, глиняними та м’якими  іграшками тощо. Анна Коломієць (Благодійний фонд С. Березкіна «Добротвір») презентувала благодійний народний календар «Заквітчана пісня», який оформлено роботами відомої кіровоградської художниці, Заслуженого майстра народної творчості Лариси Зоріної. 
Члени Клубу розвитку дитини, дорослого і сім’ї “Сонячний зайчик” – Бобрик Уляна, Гришкова Наталія, Карбовська Вікторія під керівництвом Новакової Ірини  проводили цікаві весняні майстер-класи для дітей.
                                                                                        
                                                                                        
 В Ярмарку взяла  участь  славетна «Кулінарна сотня» під керівництвом Олени Коряк. Кузнєцова Надія Іванівна, Олійний Інна, Бур’яненко Наталія (переселенка зі Сходу), Кузьміна Аліса, пропонуючи відвідувачам патріотичні смаколики на кшталт «Іжотанчика», зібрали кошти на сушарку (близько 2 тис. гривень).  
Усього протягом Ярмарку було зібрано  3508 грн. та 150 $ ( стільки вартує гобелен «Весна» ручної роботи) на лікування пораненого кіровоградця, як його назвав лікар “Українського Маресьєва” – Вадима Довгорука.
Організатори щиро дякують усім небайдужим майстриням, які відгукнулися на пропозицію і надали свої роботи на благодійність.  
У Кіровограді на ярмарку “Марцишор” зібрали гроші на лікування пораненому бійцю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований