18 травня 2024, субота

“Добровольці Божої чоти” на кіровоградському екрані

10 березня в кіровоградському кінотеатрі “Портал” відбувся прем’єрний показ документального фільму “Добровольці Божої чоти”, що розповідає про захисників донецького аеропорту, пише кореспондент Златополя. 

У Кіровограді стрічку презентував один із авторів фільму Леонід Кантер.
Добровольці Божої чоти – це фільм-дума, не просто документальний фільм, а документальний епос про сучасних героїв, які зараз стоять на передовій і нажаль декого з них уже немає в живих, – пояснює творець кіноепосу Леонід Кантер.
Ярослав Попов, режисер монтажу “Добровольців Божої чоти”, повідомив, що Фільм презентували вже у 25 містах і на досягнутому його автори зупинятися не збираються.
Я хочу сказати, що тут, в мирних місцях, так само триває боротьба і ця боротьба – це боротьба з тінню, зі жлобом всередині себе. Треба в собі подолати все це, бо українці варті того, щоб жити в кращій країні, – сказав після фільму Леонід Кантер.
Перегляд фільму був безкоштовним – глядачі самі визначали, яку пожертву внести і вносити чи ні, для того, аби просувати цей фільм у світі. 
У закордонному прокаті “Добровольці Божої чоти” називатимуться просто “The Ukrainians” (Українці), щоб саме такий образ українців формувати у світі.
Організував показ кіровоградський журналіст, громадський активіст Валерій Лебідь.
На фото зліва-направо: режисер монтажу Ярослав Попов; боєць ДУК, кіборг з аеропрту, автор пісні “Добровольці Божої чоти” Олексій Бик; режисер Леонід Кантер.
 

“Добровольці Божої чоти” на кіровоградському екрані
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований