25 квітня 2024, четвер

У Світловодську активізувалася вітряна віспа

З початку нового року на території Світловодська, що на Кіровоградщині, спостерігається масштабне збільшення захворюваності на вітрянку, про це в інтернет-виданні Світловодськ пише т.в.о.начальника відділу держсанепіднагляду у Світловодському районі Тетяна Кривошея.
Як зазначає спеціаліст, протягом січня-лютого лікарями зафіксовано в місті 53 випадки захворюваності, що в 3,5 разів більше ніж минулого року. Переважна більшість хворих – це школярі та діти дошкільного віку. Зокрема, факт поширення хвороби зафіксовано у 4-х загальноосвітніх школах та у 3-х дитсадочках. Окрім цього, під вплив епідемії потрапляють і дорослі.
Характерними симптомами категорії герпевірусної інфекції є висипання на шкірі усього тіла, свербіж, слабкість, а також інтоксикація. Інкубаційний період вітряної віспи триває від 11 до 14 днів. Після перенесеної хвороби у хворого виробляється імунітет до повторного захворювання.Профілактичні заходи першочергово виявлення та ізоляція хворого, часте провітрювання та вологе прибирання, особиста гігієна, а також вчасна вакцинація.
У Світловодську активізувалася вітряна віспа
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований