28 березня 2024, четвер

На Кіровоградщині школярі висадили 4000 дубів

Майбутнє лісу у твоїх руках. Під таким гаслом учора на Кіровоградщині, у Міжнародний день лісу, легені планети відновлювали школярі. До акції долучилось до півсотні дітей. Всього ж висадили близько чотирьох тисяч деревцят на одному гектарі землі. Висадку дерев створювали на минулорічному зрубі в Олександрівському лісгоспі, Червоно-Нерубаївського лісництва .
 
Акцію по відновленню насаджень, лісівники розпочали із інструктажу та майстер класу по висадженню сіянців дуба. Кажуть, у такий спосіб приживляється до 75-ти відсотків дерев.
Школярі, яких залучили до праці, – із села Підлісне та Букварка. До цього більшість дітей мали досвід із висадження дерев, проте не таких маленьких і не в такий спосіб. Ямки ж роблять за допомогою не лопати, а  знаряддя, що зветься меч Колосова.
Дитячий наставник, Наталя Чабан говорить, що дитина котра власноруч висадила дерево, ніколи потім його не пошкодить:
«Любов до природи, любов до лісу, збереження, це те що в нас і у нашої батьківшини. Це ті багатства які необхідні. А якщо ми цього не прив’ємо молодшому поколінню, вони легко й просто будуть знищувати і ні в кого не задрижить рука» – говорить жінка.
Лісівники наголошують на позитивній тенденції збільшення площ лісів на Кіровоградщині. Минулого  року, під повну вирубку потрапило 360 гектар  а створили в двічі більше. Цього ж року не відставатимуть і вже запланували 670 гектарів насаджень.
[widgetkit id=421]
Максимальних результатів своєї роботи школярі навряд чи побачать. Дуб свого зрілого віку досягає тільки через століття
Десятикласник Микола Губенко, який після цієї акції вже замислюється про професію лісівника, у фізичній праці знайшов для себе і ряд переваг:
«Сидіти за комп’ютером – це тільки псування очей, а тут природа, можна поспілкуватися, більше людей побачить і щось з користю зробить для природи» – говорить хлопець.
Точну кількість висаджених дерев ніхто не підраховував – у створені лісу, прийнято роботу міряти метрами та гектарами. Проте кожен сіянець з часом може стати кубом дров, книжкою чи опорою в переправі.
На Кіровоградщині школярі висадили 4000 дубів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований