26 квітня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині прокуратура контролює сміттєзвалище

Глинянську сільську раду у судовому порядку зобов’язали привести у відповідність до вимог природоохоронного та санітарного законодавства місцеве сміттєзвалище, про це Златополю повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.
 
Як повідомив прокурор Добровеличківського району Іван Науменко, суд задовольнив його позов та визнав протиправною бездіяльність сільради щодо забезпечення нормативної організації складування відходів громади.
Суд встановив, що сільрадою не проведено жодних заходів до оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, на якій розміщено сміттєзвалище. Об’єкт складування відходів експлуатується без дозвільних документів санепідемслужби, з грубими порушеннями закону. – Через відсутність організованого вивезення відходів, на території сільської ради утворюються несанкціоновані смітники – повідомив прокурор.
Так, зокрема, з метою забезпечення прав громадян на чисте довкілля прокуратурою було направлено відповідний позов. Дане рішення поки що не набуло чинності, у зв’язку з наявністю часу на апеляційне оскарження.
На Кіровоградщині прокуратура контролює сміттєзвалище
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований