26 квітня 2024, п’ятниця

У Гайвороні селяни протестували проти рейдерського захоплення їх земель (ФОТО)

Сьогодні, 31 березня, в місті Гайворон, що на Кіровоградщині місцева громада вийшла на пікет під районну адміністрацію та перекрила тракторами весь центр міста з вимогою припинити рейдерське захоплення земель компанією Сергія Тигіпка. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав нардеп Дмитро Лінько.
 
Як з’ясувалося фірма «ІНГРЕСС АГРОСЕРВІС», котра примушувала селян підписувати договір за яким вони, фактично здають землю в оренду «назавжди», належить одіозному політику, представнику «Партії Регіонів» та лідеру партії «Сильна Україна» Сергію Тигіпко.
Схема рейдерських захоплень була в найкращих традиціях режиму Януковича. До фермерів додому приїжджали чоловіки у камуфляжі, зі зброєю та шляхом психологічного тиску, змушували підписувати договір оренди паїв за мішок цукру від фірми Тигіпка.
Після мітингу фермери разом з активістами та кількома депутатами від «Радикальної партії» звернулися до голови місцевої райради з вимогою втрутитись в дану ситуацію та припинити «віджим» землі, а також призначити позачергову сесію райради, на якій хочуть почути звіт від керівництва МВС Кіровоградської області щодо їх бездіяльності по даній справі.
                                                                                        
                                                                                        
У Гайвороні селяни протестували проти рейдерського захоплення їх земель (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований