18 травня 2024, субота

Кіровоград: бібліотека Чижевського запрошує (анонс)

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує кіровоградців відвідати такі заходи:
 
15, 16, 17 квітня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення англійської мови, що працює у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. І.Чижевського;
Щодня, з 10.00 до 19.00,  у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх) всі бажаючі можуть пограти в Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою, після чого зможеш розпочати гру сам або удвох, а твій віртуальний образ повторить усі твої рухи на широкоформатному екрані. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.
15 квітня о 13.30 у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудуться Краєзнавчі студії “Холодний Яр в історії України та Кіровоградщини”
Холодний Яр – це одна з найяскравіших сторінок визвольної боротьби в Україні. Це живий приклад, як невеликі числом, але сильні духом – можуть успішно боротися з незрівнянно сильнішим ворогом».  На Краєзнавчих студіях  кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко розповість   про Холодний Яр в історії України та Кіровоградщини. Під час заходу – перегляд  короткометражного фільму за автобіографічним твором Юрія Горліс-Горського  – «Холодний Яр. Воля України — або смерть!». На зустріч запрошуються краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі;
Для поціновувачів кіно нагадуємо, що в бібліотеці працює кіноклуб, вхід за читацькими квитками – вільний. До вашої уваги у середу 15 квітня о 15.00 – фільм  «Актриса / The Actress» режисера – Джорджа Кьюкора США/ 1953, 90 хв.
Зворушлива  розповідь про те, як юна дівчина бореться за те, щоб стати актрисою, незважаючи на опір її батька, якого вона все ще побоюється. Батько живе минулим і хотів би дати більше своїй сім’ї, ніж те, що можна запропонувати на його платню клерка…Запрошуємо до перегляду. 
15 квітня о 15.00 у відділі обслуговування користувачів  до  Всесвітнього дня  книги та авторського права  відбудеться  зустріч з поетами Кіровоградщини та презентація книжкової виставки «Книга – це світ, видимий через людину». Запрошуємо усіх, хто любить книгу та художнє слово.
16 квітня о 15.00 в Орхуському центрі екологічної інформації розпочнеться конкурс екологічних плакатів “Природа і діти”, який присвячено Дню довкілля. Конкурс організований  департаментом екології та природних ресурсів Кіровоградської облдержадміністрації та Орхуським центром екологічної інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. Мета заходу – в рамках відзначення Дня Довкілля  – сприяти вихованню екологічної культури і етики підростаючого покоління, активної природоохоронної поведінки, розвивати  екологічну свідомість та інтерес учасників до природоохоронної діяльності шляхом відтворення мовою малюнка думок, вражень, почуттів  та  особистого ставлення учасників до екологічної тематики. До участі у конкурсі запрошені учні загальноосвітніх шкіл та вихованці позашкільних навчально-виховних закладів віком від 10 до15 років. На  переможців чекають дипломи та подарунки. 
17 квітня 2015 року в Орхуському центрі екологічної інформації при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук розпочне роботу книжкова виставка «Професія – еколог: на допомогу майбутнім фахівцям». Сучасний спеціаліст-еколог повинен знати основні закономірності взаємодії людини, суспільства і природи, особливості впливу антропогенних факторів на природне середовище та раціональне природокористування. На книжковій виставці представлена література з надзвичайно широкого кола питань екології: від класичної до сучасної. Сподіваємося, що виставка буде цікавою й корисною не тільки майбутнім фахівцям-екологам, а й майбутнім спеціалістам суміжних професій: натуралістам, інженерам, медикам, метеорологам, для кого екологічні знання є життєво необхідними. Виставка діятиме протягом місяця.
Кіровоград: бібліотека Чижевського запрошує (анонс)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований