30 вересня 2024, понеділок

Кіровоградським міліціонерам пустили кров

Учора, 15 квітня, двадцять правоохоронців стали донорами для пацієнтів-переселенців обласної лікарні, пише кореспондент Златополя.
Медики цього закладу кажуть, що через брак добровільних донорів, базу крові зазвичай поповнюють родичі пацієнтів. Проте з напливом переселенців, запаси крові значно зменшились. Люди, які приїхали зі сходу, не завжди мають родинні зв’язки в області, які могли б підтримати як донори. 
Лікарі кажуть, що багато з переселенців страждають на гематологічні захворювання, печінкові проблеми та ниркові ускладнення. В таких випадках у хворих виникає анемія, білкова недостатність і пацієнтам термінова потрібно вливати донорську кров. Як наслідок зменшення кров’яних резервів закладу, лікарі звернулись за допомогою до рятувальників, міліціонерів та військових. Першими відгукнулись правоохоронці.
[widgetkit id=456]
Медики ж кажуть, що такі акції треба проводити частіше, але з певним часовим інтервалом, адже строк придатності крові трохи більше місяця. Тому у відділенні трансфузіології сподіваються, що крім міліціонерів, своєю кров’ю поділяться і інші не байдужі кіровоградці. Тим більше, що це корисно для власного здоров’я.
 
 
Кіровоградським міліціонерам пустили кров
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований