08 травня 2024, середа

Кіровоградщина: хабар роботі не завада?

На Кіровоградщині, селищний голова якого піймали на хабарі у 12 тисяч гривень, далі виконує службові обов’язки та підписує фінансові документи. Крім того, в райцентрі Олександрівка, де й головував Василь Захаров, з’явилось кілька місцевих жителів які готові свідчити про інші незаконні діяння місцевого посадовця, про це пише кореспондент Златополя.
 
Працівники селищної ради не приховують і говорять, що їх керівник котрий офіційно на лікарняному ледь не щодня приходить на роботу і підписує якісь папери. З юридичної сторони правомірність цих документів під великим сумнівом, адже людина не працездатна і на робочому місці не повинна бути.
Зустрітись із журналістами і будь-що коментувати, селищний голова відмовляється. Навіть переховується і втікає при появі фото чи відеокамери в його полі зору.
У прокуратурі пояснюють, що коли справа про хабарництво селищного голови була на стадії досудового розслідування – прокуратура ініціювала відсторонення його від службових обов’язків – суд тоді це підтримав. Але й пішов на поступки обвинуваченому, випустивши його під заставу у 80 тисяч гривень. Термін ухвали, про відсторонення від роботи, закінчивсь 11 квітня, а досудове розслідування вже завершено. Аби повторити клопотання прокуратури, необхідно зібрати судове засідання, яке має відбутись найближчими днями. А до цього – Василь Захаров абсолютно законно може перебувати у своєму кріслі.
Факт хабарництва селищного голови, жителів Олександрівки не здивував. За п’ять хвилин спілкування місцеві розказують про земельні претензії, продану водонапірну башту за півтори тисячі гривень і практично подарований за одну гривню двоповерховий колишній гуртожиток. Сама споруда цінності не несе, у досить аварійному стані, а от земля під ним вартує однозначно дорожче. Жителі, ще заселеного, гуртожитку навпроти також скаржаться, що без хабара не можливо розширити свою житлову площу, хоча в двоповерховому будинку пустує п’ять кімнат. Їх звільнили виселивши жителів божників. Проте в пусті кімнати так нікого і не заселили, старожилам наводити там порядки також не дозволили.
Директор місцевого спортивно-технічного клубу Борис Безсмолий, скаржиться, що завдяки селищному голові, товариство сприянню оборони України втратило єдиний в районному центрі цивільний тир. Він був розташований в приміщенні колишньої човнової станції.
«У нас є ухала апеляційного суду, що будинок належить ТСОУ. Є ухвала про скасування рішення першої інстанції. Але цей будинок ми не можемо забрати» – говорить Борис Безсмолий
Яким чином селищній владі вдалось перевести це приміщення у комунальну власність – директор районного ТСОУ не знає. В нього на руках є документи, які підтверджують що ці стіни належать саме його організації ще з середини минулого століття. Але селищна рада, без відома товариства спочатку здала в оренду 32 М2 з загальної площі 98 М2, а потім і зовсім продала приміщення. Потрапити до якого зараз зясь – висить чужий замок
Місцеві жителі вірять, що суд докопається до правди і винесе справедливий вирок. Що ж до новоспечених фактів сумнівної діяльності Василя Захарова, то прокуратура вже перевіряє їх законність. А члени спортивно-технічного клубу вірять, що повернуть приміщення, зроблять в ньому знову тир і підніматимуть обороноздатність нашої області.
Кіровоградщина: хабар роботі не завада?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований