19 квітня 2024, п’ятниця

Кіровоград: бібліотека Бойченка запрошує

Обласна бібліотека для юнацтва ім. О. М. Бойченка запрошує відвідати такі заходи:
 
З 4 травня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Теодосій Осьмачка: магістралями слова», присвячену 120-річчю від дня народження. Письменнику, поету, перекладачу Тодосю Осьмачці випало одне з найоригінальніших і глибоких обдаровувань літератури Розстріляного Відродження, а разом із ним дивовижна виключна доля. Він чи не єдиний з плеяди найвизначніших «двадцятників» не піддався ані ідеологічним приманкам, ані тискові чужого тоталітарного ладу. Для того, щоб краще зрозуміти долю й творчість митця запрошуємо до перегляду виставки.
З 4 травня у відділ мистецтв буде оформлено виставку робіт Світлани Хавроненко під назвою «Жінка – берегиня роду». Виставка молодої,  талановитої художниці м.Кіровограда, присвячена Дню матері. «В каждую работу вношу что-то особенное, то, что выделит ее на фоне других картин и вызовет  восторг у вас и вашего окружения», – каже Світлана. Тож завітайте до відділу мистецтв і пориньте у світ прекрасного!
5 травня о 8.00 працівники відділу мистецтв запрошують відвідати інформаційну годину «Що ти знаєш про сон?». Під час заходу бібліотекарі розкажуть  про те, скільки годин повинна спати людина, скільки є фаз сну та як вони розподіляються за тривалістю. Ви дізнаєтесь до чого призводить нестача сну, про причини денної сонливості та про те, як правильно вранці прокидатись.
 
5 травня у бібліотеці відбудеться день інформації «Війна не має забуття», присвячений 70-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні у бібліотеці будуть проходити різнопланові заходи та оформлено книжкові виставки:
– з 4 травня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Шляхами фронтової пісні» ;
– з 5 травня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Зі святою вірою в Перемогу»;
– 5 травня о 12.00 працівники відділу популяризації книги проведуть вечір пам’яті «70 років: Перемога в серцях поколінь»;
– 5 травня о 14.30 працівники відділу абонементу запрошують на урок мужності «Герої не вмирають!»;
– 5 травня о 13.00 працівники відділу мистецтв спільно з Державним архівом Кіровоградської області проведуть урок пам’яті  «Подвигу воїна присвячується».
 
З 6 травня у відділі сприяння технічній творчості молоді буде представлено виставку-презентацію «Авіація часів Другої Світової війни». На виставці будуть представлені моделі літаків: Royal Navy XI 859 та Royal Navy 167 WM 963, FR 155 та інші. Це роботи кіровоградського авіамоделіста Івана Володимировича Толкачова. Моделіст працює в техніці стендового моделювання.  Доповнять виставку періодичні видання, що розкривають воєнні сторінки та окремі сторінки загальної історії авіаційної Кіровоградщини.
 
З 7 травня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Немає іншої дороги, як музика», присвячену 175-й річниці від дня народження Петра Чайковського. Творчість Чайковського дуже різноманітна: він писав опери, балети, симфонії, увертюри, фантазії, сюїти, квартети, концерти, фортепіанні і скрипічні п’єси і т. п.  Експозиція виставки містить різноманітну літературу про життєвий та творчий шлях композитора.
 
З 7 травня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Володимир Святий в історичній пам’яті». Експозиція розрахована не лише на професійних істориків, вона стане у нагоді  фахівцям з інших галузей гуманітаристики, музейництва й не залишить байдужим широке коло читачів.
 
Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка 
тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;
0669457664 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.
Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua  
Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.
Кіровоград: бібліотека Бойченка запрошує
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований