12 травня 2024, неділя

В Олександрійському медучилищі дітей учасників АТО перевели на бюджет

В Олександрійському медучилищі студентів, чиї батьки беруть участь в АТО, перевели з комерційної форми навчання на бюджетну, тобто безоплатну. Про це пише інтернет-видання «Моя Олександрія» з посиланням на заступника директора училища з виховної роботи Наталію Щербину.
 
– У нас таким чином переведено два студента: Олександр Дудник – фельдшерське відділення, і Олег Нагорний – зуботехнічне, – сказала заступник директора.
При цьому Щербина зазначила, що перевести  Нагорного на бюджет було доволі непросто, оскільки бюджетних місць у майбутніх зуботехніків немає в принципі.
– У нас на зуботехнічному відділенні взагалі немає бюджетних місць: всі вчаться на комерційній основі, проте ми погодили це питання з Кіровоградом і створили місце, – поділилася Наталія Щербина.
Нагадаємо, переведення студентів, чиї батьки є учасниками АТО, з платної форми навчання на бюджетну передбачено Указом Президента України №835 від 29 жовтня 2014 року.
Також Наталія Щербина повідомила виданню, що училище прийняло до себе сімох студенток Горлівського медколледжу, які продовжують навчання на своєму курсі і за своєю спеціальністю. Усі вони поставлені на облік як переселенці, проживають у гуртожитку, забезпечені м’яким інвентарем, отримують допомогу по лінії Червоного Хреста України.
В Олександрійському медучилищі дітей учасників АТО перевели на бюджет
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований