11 травня 2024, субота

У Кіровограді відкрилася міжнародна конференція

Учора, 13 травня, заступник голови обласної ради Іван Владов взяв участь у відкритті Міжнародної конференції “На східній межі старої Європи”, пише офіційний сайт обласної ради.
Від імені обласної ради Іван Васильович привітав учасників, організаторів і гостей конференції та побажав усім міцного здоров’я, творчого натхнення, високих наукових досягнень, задоволення від спілкування на благодатній землі — краю хліборобів і машинобудівників.
— Терени нашої області досить цікаві своєю складною, а часом і суперечливою історією від найдавнішніх часів до сьогодення.
Саме Кіровоградщина є колискою української археології. Тут 250 років назад за вказівкою генерала-губернатора Новоросійської губернії Олексія Мельгунова був розкопаний єдиний відомий на сьогодні скіфський царський курган того часу в Північному Причорномор’ї — Мельгуновський курган або Лита могила.
Для нашої області цей курган є знаковим: більшість знайдених у ньому золотих прикрас відтворювали образ скіфського орла, який став основним елементом символіки Кіровоградської області.
Значним і унікальним об’єктом культурної спадщини для регіону є поселення Старої Європи (IV тис.до н.е.), що розташоване поблизу с.Небелівка (Новоархангельський район) й хронологічно відноситься до трипільської культури. Саме ці археологічні розкопки викликають наукову зацікавленість істориків і археологів зі всього світу — зазначив Іван Владов.
Користуючись нагодою, заступник голови обласної ради висловив подяку Михайлу Відейку, відомому українському археологу, за активного сприяння якого діє проект «TRIPOLYE MEGA-SITE» та Джону Чампену, британському археологу, за сприяння якого відбулось фінансування археологічних розкопок на території поселення-гіганта трипільської культури Небелівка в рамках зазначеного проекту.
У Кіровограді відкрилася міжнародна конференція
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований