21 травня 2024, вівторок

Кіровоградщина: в Петрівській виправній колонії № 49 заклали перший камінь під забудову храму

Вчора,19 травня, в Петрівській виправній колонії управління ДПтС України в Кіровоградській області і (№49)  з нагоди  «Дня відкритих дверей» відбулося освячення хреста та закладка першого наріжного каменю на місці будівництва нового храму на честь Воскресіння Христового. Про це Златополю повідомили у прес-службі управління ДПтС України в Кіровоградській області.
 
Чин освячення каменю на місті будівництва нового храму здійснив Преосвященіший Боголеп Епіскоп Олександрійський і Світловодський, якому співслужили духовенство Петрівського Благочинного округу Олександрійської Єпархії .
У святковому молебні на закладку каменя в місці будівництва храму взяли участь заступник  начальника управління ДПтС в Кіровоградській області підполковник внутрішньої служби Наталія Рогожко,  начальник Петрівської виправної колонії (№49) Едуард Кущ, його заступник з соціально-виховної та психологічної роботи Сергій Заремба,  голова районної організації ветеранів України О.Гіюк, голова благочинної громадської організації „Шлях до життя” Анатолій Тримбач, представники Олександрійського капеланства Олександр Олейніков та Юрій Белий, директор Петрівського навчального центру Віктор Жадан, а також  засуджені, що відбувають покарання в установі, їхні родичів та представники громадськості та засобів масової інформації.
В основі храму, будівництво якого розпочалося,  покладено пам’ятну капсулу з посланням з іменами фундаторів і будівничих храму.
Після звершення чину освячення Преосвященіщий Боголеп Епіскоп Олександрійський і Світловодський зазначив, що будівництво храму на цьому місці матиме велике історичне значення.
Звертаючись до присутніх Преосвященний закликав всіх брати посильну участь в будівництві храму, вносити свою лепту в таку благородну справу.
Голова благочинної громадської організації „Шлях до життя” Анатолій Тримбач та представники Олександрійського капеланства Олександр Олейніков та Юрій Белий висловили слова щирої подяки Преосвященному за його візит, побажали довгих і благих літ, пообіцявши мобілізувати всі сили на будівництво храму, оголосити всенародну толоку і завершити його будівництво. 
Після чого відбулося ознайомлення родичів засуджених та гостей з комунально-побутовими умовами проживання їх рідних, а також з порядком та умовами відбування покарання.
Розпочалося ознайомлення з інформаційно-насиченої розповіді начальника колонії Едуарда Куща про історію створення,  структуру та завдання виправної колонії.
У відділеннях соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими гості ознайомились з побутовими умовами проживання засуджених, відмітивши їх належний стан.В колоритній їдальні, оформленій в національному стилі  родичі засуджених та гості переглянули меню та ознайомилися із нормами і умовами харчування,  в пекарні – куштували хліб, що випікають у колонії. Едуард Миколайович, зауважив, що навіть якщо людина скоїла злочин і відбуває за нього покарання, це зовсім не означає, що її мають оточувати темні та похмурі стіни. А той факт, що засуджені своїми руками створюють затишок навколо себе, вже несе неоціненний виховний вплив.
Голова благочинної громадської організації „Шлях до життя” Анатолій Тримбач та представники Олександрійського капеланства Олександр Олейніков та Юрій Белий вручили новий комп’ютер  медичній  частині Петрівської виправної колонії (№ 49).
На завершення заступник начальника управління  Наталія Рогожко подякувала представникам засобів масової інформації та громадськості за участь у заході, які на взаєм поділились своїми позитивними враженнями від продемонстрованого, адже налаштовували себе на інше видовище, і охоче запевнили, що за любки відвідають виправну колонію наступного разу.
Кіровоградщина: в Петрівській виправній колонії № 49 заклали перший камінь під забудову храму
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований