04 травня 2024, субота

В Олександрії засудили “Валєру”, який заробляв на чужому горі

В Олександрії відбувся суд над місцевим жителем, котрий займався шахрайством від імені директора кладовища, пише «Моя Олександрія».
 
Вирок оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень.
Згідно з матеріалами справи, жертвами шахрая стали четверо жителів Олександрії, грошима котрих, він заволодів обманним шляхом у 2012-2013 роках.
 
Чоловік представлявся Валєрою, працівником комунального підприємства “Ритуал” або директором кладовища. Під приводом допомоги в облаштуванні та догляду за могилами, обвинувачений брав гроші, проте обіцянок свідомо не виконував.
В одному епізоді він отримав 350 гривень за обіцянку встановити стіл і лавку. У другому – 500 гривень за стіл. У третьому – 350 гривень за виконання прохання пофарбувати паркан і відремонтувати лавку. У четвертому – 1700 гривень за встановлення огорожі могили.
Коли потерпілі зрозуміли, що стали жертвами шахрая одразу ж звернулися за допомогою в міліцію. За фактами шахрайства відкрили кримінальне провадження. Через деякий час правоохоронці вийшли на підозрюваного. Ним виявився місцевий житель, раніше не судимий, одружений.
Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 1, 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України та присудив 2 роки 6 місяців обмеження волі. Наступним пунктом суд замінив реальне позбавлення волі на 1 рік 6 місяців випробувального терміну.
 
Окрім цього, суд зобов’язав “Валєру” сплатили збитки потерпілим, загальна сума який складає 9400 гривень.
В Олександрії засудили “Валєру”, який заробляв на чужому горі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований