18 травня 2024, субота

У Кіровограді обговорили працевлаштування демобілізованих учасників АТО

Сьогодні, 10 червня, у конференц-залі Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний захід з питань працевлаштування демобілізованих військовослужбовців, у тому числі учасників АТО, повідомляє кореспондент Златополя.
 
Участь у заході взяли заступник директора Кіровоградського ОЦЗ Богдан Стоян, головний лікар Кіровоградського військового госпіталю Геннадій Сябренко, представники обласного військового комісаріату, представники 3-го полку спеціального призначення, органів охорони здоров’я, волонтери, представники обласного центру соцслужб для дітей та сім'ї, департаменту соціального захисту населення ОДА та журналісти.
Метою інформаційного заходу було підвищення поінформованості учасників АТО про соціальні послуги державної служби центру зайнятості та умови їх отримання. Зокрема, обговорювали питання збереження робочого місця як гарантії зайнятості після демобілізації, відшкодування середньої заробітної плати роботодавцями мобілізованим працівникам, отримання юридичної та психологічної допомоги.
Завдяки високому кваліфікаційному рівню працівників Кіровоградського обласного центру зайнятості та тісній співпраці з різними державними установами, демобілізовані учасники АТО можуть отримати професійну консультацію з актуальних питань працевлаштування, збереження робочого місця та відшкодування заробітної плати за час перебування у зоні АТО. Пройти стажування, отримати підвищення кваліфікації та отримати консультації щодо умов надання соціальних послуг – резюмував заступник директора Кіровоградського ОЦЗ Богдан Сергійович Стоян.
Так, за працівниками, котрі були мобілізовані або проходять строкову службу, робоче місце та відшкодування заробітної плати зберігається більше року тільки після того як вони відслужать 1 рік, за умови подання підприємством, де працював мобілізований, до органів соцзахисту відомості по виплату середньої заробітної плати.
Як повідомив головний лікар Кіровоградського військового госпіталю, за рік у госпіталі пролікувалося близько 4 тис. пільгових категорій, з них 500 осіб учасників АТО.
"Ситуація у психологічному плані дуже не проста. Тому, ми відгородилися від бюрократії і почали лікувати бійців не чекаючи довідок, з подальшим забезпеченням санаторного лікування у 10 лікувальних санаторіях, через органи соцзахисту" – зазначив Геннадій Сябренко.
Значну роль у психологічній реабілітації військових відіграють і реабілітаційні центри.
"Люди з АТО виходять з абсолютно видозміненою психікою і якщо цим не займатися, ми отримаємо наплив алкоголізму, наркоманії та агресії. Тому реабілітаційні центри зараз мають великий попит та дуже затребувані", – повідомила заввідділення Кіровоградської обласної психіатричної лікарні Ірина Дудатій.
Лікування у таких центрах є безкоштовним, отримати консультації можна навіть неофіційно. За час проведення АТО, зокрема після виходу з Іловайська, у Кіровоградській обласній психіатричній лікарні реабілітацію пройшли близько 80 військових.
У Кіровограді обговорили працевлаштування демобілізованих учасників АТО
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований