17 травня 2024, п’ятниця

Дівчині з Кіровоградщини необхідна наша допомога

Новомиргородській журналістці потрібна допомога. Антоніна Кібук зараз перебуває у відпустці по догляду за дитиною. У її родині сталося серйозне горе – захворіла старша донька, 14-річна Аліна Кравцова, пише сайт «Новомиргороду».
 
– Минулої осені ми помітили викривлення хребта, – розказує Антоніна. Звернулися до лікарів, які, порадившись, направили нас на обстеження до Кіровограда та до Черкас. Встановили нам діагноз – подібний сколіоз грудного й поперекового відділу хребта.
У Черкасаїх є гарні фахівці спеціалізований навчальний заклад для дітей з проблемами хребта, де учні практично постійно перебувають у корсетах, проходять регулярно курси лікувального масажу та спеціальної гімнастики. Проте дочка не хотіла полишати рідну школу і їхати в Черкаси на навчання, вирішили трошки почекати, пройти курс лікування у мануального терапевта з гарними рекомендаціями, витратили на все це до 10 тисяч гривень. І марно… Хвороба не чекала – прогресувала. Ніякі масажі не допомагали. За півроку дитина вже мала сколіоз четвертого ступеню. Мусили звертатися до Інституту хребта та суглобів ім. професора М.І.Ситенко АМН України, консультувалися у доктора медичних наук, провідного наукового співробітника відділу патології хребта й суглобів дитячого віку Андрія Олексійовича Мезенцева. Кажуть, що це – лікар від Бога. Нас у Харкові «порадували» тим, що сколіоз швидко прогресує через наявність супутнього захворювання. У віці 10-15 років дітям можна зробити операцію, яка дещо виправить ситуацію. Якщо ж ні – незабаром наша донька перетвориться на лежачого інваліда.
Зараз є можливість вживити американський імплант, який буде підтримувати рівну спину дитині. Раніше ж подібні імпланти вживляли, але коли дитина росла, мусили їх раз на кілька років міняти. Нам пропонують поставити один постійний імплант, який збереже хребет від викривлення, а внутрішні органи – від серйозних патологій і пошкоджень.
Нам призначили термін операції – вересень цього року. І до призначеної дати потрібно зібрати чималу суму грошей – 10 тисяч доларів. Ми готові продати свою машину, але вона не коштує навіть половину від цієї суми. Я в декреті, чоловік працює в РЕС, великих зарплат не отримуємо.
Тому сподіваємося на підтримку небайдужих земляків.
Повідомляємо для всіх небайдужих номер картки Приватбанку, на яку можна переказувати гроші: 4405 8826 0090 5313. Катка відкрита на ім’я батька дівчинки – Віктора Кравцова.
 
Дівчині з Кіровоградщини необхідна наша допомога
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований