29 березня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині затримали 7 інтернет-сепаратистів

Сімох мешканців Кіровоградщини притягнуто до кримінальної відповідальності за розповсюдження в інтернеті матеріалів деструктивного характеру, пропагування сепаратизму, екстремізму, закликів підтримати ополченців та приєднатися до незаконних збройних формувань. Про це в інтерв’ю виданню «Гречка» повідомив т.в.о. начальника УСБУ в Кіровоградській області полковник Сергій Яковенко.
 
Зокрема, нещодавно в Олександрійському міськрайонному суді до чотирьох років позбавлення волі засуджено місцевого жителя, котрий поширював сепаратистські настрої.Йому визначено іспитовий термін, однак якщо він не виправиться, то відбуватиме реальний термін.
Посадовець зазначив, що до інформаційного наповнення проросійських сайтів часто залучають молодь, котра не отримує від цього жодної копійчини, проте може бути притягнута до кримінальної відповідальності.
Т.в.о начальника УСБУ в Кіровоградській області полковником Сергій Яковенко також розповів, про активну роботу працівників СБУ безпосередньо у зоні АТО. Окрім ліквідації диверсійних груп, співробітниками СБУ було викрито псевдоволонтерів, котрі перевозили зброю із зони АТО.
В обласному управлінні СБУ працює телефон довіри, на який кожен громадянин може повідомити інформацію (0522) 36-13-06.
Керівник запевнив, що усі повідомлення будуть розглянуті. У випадку підтвердження викладеної інформації, вживатимуться заходи відповідно до чинного законодавства.
На Кіровоградщині затримали 7 інтернет-сепаратистів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований