05 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині влаштували виставку на даху

Вчора, 30 червня, олександрійські художники Сергій Gres і Надія Paporotnik організували незвичайну виставку – на одному із дахів в районі "Квадрата" в Олександрії (Кіровоградська область). Про це пише «Моя Олександрія».
 
Як розповів 24-річний Gres, місце для експозиції під назвою "Мені б у небо" обрано не випадково.
"Ми з самого початку хотіли провести її в незвичайному місці, а після загибелі Наді Федотової, яка впала з даху кінотеатру, вибрали дах – це і символічно, і пам'ять про неї ", – розповідає художник.
Окрім робіт художника, на виставці представлені картини 16- річної Надії Paporotnik та кілька полотен із Черкас і Харкова. Всі вони написані маслом в стилі імпресіонізму та символізму.
Окремо розташована інсталяція ягуара, присвячена загиблій дівчині. Звір намагається вибігти в небо. Надю називали "Ягуаром" через кофтинки з тигровим принтом.
Подивитися виставку прийшли музиканти, байкери, художники, гранітники, фотографи і просто незвичайні люди та працівники міліції.
За словами молоді, в місті немає місця для неформального самовираження. У планах організаторів створити культурний центр, щоб влаштовувати виставки, літературні вечори, акустичні концерти та демонстрацію артхаус фільмів.
                                                                                                                     

На Кіровоградщині влаштували виставку на даху
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований