18 травня 2024, субота

У Новоукраїнці учасник АТО 9 місяців не може отримати землю

Учасник АТО з Новоукраїнського району Кіровоградської області уже 9 місяців не може отримати належну йому, згідно з законом, земельну ділянку. Про це телефоном редакції повідомив сам учасник АТО.
 
За словами пана Анатолія, оформленням належної йому земельної ділянки його мати почала займатися ще в жовтні минулого року, коли син проходив службу в лавах Збройних Сил України. Як розповідає колишній військовий, отримавши усі необхідні документи на землю, виявилося, що ділянки з таким кадастровим номером просто не існує. Відповідно, довелося повернути документи на переоформлення. Уже близько місяця, говорить чоловік, питання не вирішується.
Як пояснили нам у відділі Держземагентства у Новоукраїнському районі Кіровоградської області, про  ситуацію там знають і намагаються її зараз вирішити. Говорять, що причина їй – технічний збій програми, у результаті якого одна ділянка просто «наклалася» на іншу.  Виправити таку технічну накладку в районі не в силах – потрібно було звертатися аж до Києва,  близько місяця чекати відповіді, однак і там допомогти не змогли. У результаті, було прийнято рішення про перереєстрацію земельної ділянки  і переприсвоєння їй кадастрового номеру. Усі необхідні документи вже зібрано і сьогодні їх нададуть до реєстраційної служби – залишилось лише закріпити все це підписом начальника відділення держземагенства.
Разом з тим, у відділі Держземагентства у Новоукраїнському районі не беруться точно сказати, скільки часу пройде до моменту фактичного отримання учасником АТО земельної ділянки, якщо всі необхідні документи будуть передані вже сьогодні:
– Ми не працювали ніколи напряму з реєстраційною службою, – пояснили нам фахівці відділу Держземагенства. – але, гадаємо, що вони підуть нам на зустріч у цій ситуації. 
У Новоукраїнці учасник АТО 9 місяців не може отримати землю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований