01 жовтня 2024, вівторок

Перший молодіжний форум пройшов у Світловодську

27 червня, у Світловодську, що на Кіровоградщині, під гаслом: "Нам треба на повний голос заявити, що ми є, ми хочемо, знаємо, вміємо та зробимо наше місто кращим, бо ми — молодь, його майбутнє…" відбувся Перший молодіжний форум «Молодь. Світловодщина. Майбутнє», пише інтернет-видання «Світловодськ».
Захід був проведений за ініціативи АМК "Златопілля", ГО "Майбутнє без меж" та за підтримки регіонального відділення Всеукраїнської спілки промисловців та підприємців.
Участь у форумі взяли школярі та студенти місцевих ВУЗів, представники громадських організацій, журналісти, керівники закладів культури та освітніх центрів та активна молодь. Молодіжну громаду селища Власівка презентував Тарас Вовк, голова селищного осередку АМК "Златопілля"; молодь Світловодського району – Роман Домбровський, голова районної організації АМК "Златопілля" та ВО "Батьківщина"; статусу міжрегіонального заходу надавала участь представників інших міст області та міста Києва (Маргарита Андрєєва). Зацікавленість роботою Форуму та його ідеями виявили: директор Світловодського політехнічного коледжу Ігор Петров та заступник начальника управління молоді та спорту Світловодського міськвиконкому Мороз Василь Іванович.
Під час форуму учасники побували на Кременчуцькій ГЕС та на підприємстві ТМ "Королівський смак". Екскурсію ГЕС молоді провів її директор Сергій Яременко, котрий розповів про історію, функціонування та перспективи підприємства. Оскільки Кременчуцька ГЕС є об’єктом режимним, відвідування такого підприємства було для учасників ексклюзивом. Далі була екскурсія на підприємство ТМ "Королівський смак", де учасники оглянули виробничі потужності підприємства. Наступним місцем дислокації був краєзнавчий музей, після чого – прогулянка по сучасному Світловодську з подальшим ознайомленням з його архітектурними здобутками. Окрім того, форумчани завітали до Свято-Покровського собору та Просвітницького центру, котрий діє при ньому. Після чого перейшли до пленарної частини заходу, котра розпочалась о 17.00 у кінотеатрі "Прадо".
Учасники форуму виступали з доповідями, спілкувалися, коментували.
Виступи були, зокрема, на теми:
проблема інтеграції молоді в сучасне соціальне середовище;
розвиток молодіжних проектів та ініціатив в селах району, співпраця сільської та міської молоді;
низький рівень трудового навчання, позашкільної освіти, клубної та гурткової роботи;
відсутність охоплення спортивними, культурними та освітніми заходами працюючої молоді;
перспективи та проблеми розвитку приватної освіти;
про стан музейної справи та просвітницької роботи; працевлаштування та профорієнтація молоді;
соціальна, громадська, професійна та політична активність;
духовність, етика та мораль у молодіжному середовищі.
На завершення присутні переглянули фільм «Поводир».

Перший молодіжний форум пройшов у Світловодську
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований