29 вересня 2024, неділя

У Кіровограді відкрили пам’ятну дошку загиблому героєві АТО

Сьогодні, 4 липня, у Кіровограді відкрили пам'ятну дошку загиблому військовому підполковнику Сергію Сєнчеву. Однак новий пам'ятний знак, пише Гречка, відкриття якого приурочили до річниці загибелі офіцера, не такий як ті, що відкривали раніше. 
Невелику дощечку встановили на будинку, де проживав Сергій Сєнчев з родиною. Ініціаторами й меценатами відкриття пам'ятної доки загиблому стали представники української діаспори з Німеччини, активісти громадської організації Neue Zeiten – Нові часи.
"Нашій організації активно допомагає діаспора різних країн: Італії, Канади, Америки, Німеччини, Швейцарії. Цей душевний порив був від українців, які далеко від нас, у Німеччині, але поряд з нами своїми серцями. Голова громадської організації в Німеччині Володимир Іскін запропонував цей проект. Він є пілотним, то ж ця дошка є  першою в Кіровограді й Україні. Я сподіваюсь, що це початок дуже великого проекту. Вона не схожа на традиційні великі меморіальні дошки, зроблені з мармуру. Кожна така дощечка має QR-код, з допомогою якого можна буде перейти на сторінку, де міститься широка стаття про історію життя й обставини загибелі, подвиги військового", – розповіла волонтер організації "Діти Героїв" Мілана Смельняк.
На відкриття дошки приїхали бійці 3-го полку, представники міської влади, знайомі й сусіди Сергія Сєнчева і звісно ж рідні – дружина, донька і син. Саме дітям надали право урочисто відкрити меморіальну дошку, встановлену в знак пам'яті про їхнього батька.
[widgetkit id=647]
У Кіровограді відкрили пам’ятну дошку загиблому героєві АТО
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований