29 березня 2024, п’ятниця

Родина загиблого після сутички з кропивницькими поліцейськими чоловіка, розповіла подробиці тієї ночі (ФОТО)

Сьогодні, 18 липня, рідні загиблого після сутички з патрульними 51-річного Олександра Собченка, розповіли про події тієї ночі.

Про це повідомляє кореспондент сайту Златопіль.

До кропивничан звернулися Ольга Собченко, невістка покійного, Богдан та Станіслав Собченко, сини покійного, та подруга родини Ніріна Цау, потерпіла від дій працівника поліції. Саме вони були не лише свідками цієї події, а й стали мимовільними учасниками.

Під’їхавши на місце події родичі Олександра Собченка бачили, як його силоміць виштовхували з авто. За словами невістки Ольги Собченко, після того як водій вже опинився у кайданках, його продовжували бити по спині. Водій отримав численні травми по спині животу та іншим частинам тіла. Повз місце пригоди їхала “швидка” проте правоохоронці ніяк не відреагували і не намагались її зупинити. Діяти та надавати допомогу патрульні почали лише коли почули, що хтось з свідків особисто викликав швидку.

“На наші крики ніхто не реагував, ми просили викликати “швидку”, але коли приїхала вже друга швидка – вона констатувала смерть. Після цього приїхала слідчо-оперативна група і нас не підпускали близько. Але з`явилася група чоловіків, яких впустили на територію події, на мою спробу заговорити з ними, вони мені нічого не відповіли і поїхали. Нас не впустили на розтин. Ми отримали лист, в якому написано, що причина смерті ще встановлюється. Про побої там не сказано ні слова, хоча в Інтернеті є відеозаписи, де видно, як батька били. Навіть якщо його зупинили за ст. 130 (керування транспортними засобами в нетверезому вигляді), за таке не вбивають. Коли починалася подія було 2 патрульні машини, потім їх стало 5. Було близько 40 осіб, але ми не бачили, щоб всі давали свідчення”, – розповіла Ольга Собченко.

За словами сина покійного, Станіслава Собченка, вони не могли зрозуміти за що б`ють батька, але стали мимовільними жертвами свавілля правоохоронців.

“Коли почалася потасовка, ми хотіли дізнатися, за що зупинили батька. Я побачив, що Ольгу били по спині. Я почав відтягувати її, але мене теж вдарили. Один побіг у машину, взяв кийок і почав нас бити ним, потім почали задувати перцовим газом. Ми нічого не могли робити в цьому тумані. Батька ззаду почали бити трьома кийками. Я почав кричати “не чіпайте його”, тоді налетіли на мене, поклали на асфальт, закували в кайданки, я лежав біля батька, він ще намагався щось сказати, але його один тримав, а другий добивав агресивно по спині та голові. Я кричав “Брат, тата бьють”, але він теж був у наручниках, вибігли сусіди і теж кричали “досить”.

У подруги родини, Ніріна Цау, забрали телефон та видалили відео, яке вона намагалася відзняти на місці події.

“Коли ми приїхали на місце події, то хотіли дізнатися що відбувається і просили правоохоронців показати свої посвідчення, але вони відмовилися навіть представитися. Це було дуже грубо, а коли Оля хотіла підійти до тата, її не підпустили. Дівчина-правоохоронець, яка була там, дуже грубо  відповідала. Я взяла телефон, щоб зняти все, але до мене підбіг “амбал”, кинув мене на асфальт, потім вихопив телефон, видалив відео з телефону і кинув мені в руки зі словами “не рипайтеся, бо теж будете лежати”.

За словами родичів померлого, наразі правоохоронці їх недопускають на розтин, не викликають на допити і відмовляються виходити на контакт, аргументуючи це таємницею слідства.

Виходячи з ситуації, яка склалася, родина Олександра Собченка, разом з адвокаткою збираються проводити незалежну експертизу та готують Звернення до президента України, щоб він здійснив своє втручання і наказав провести слідство, аби всі винні були покарані.

Родина загиблого після сутички з кропивницькими поліцейськими чоловіка, розповіла подробиці тієї ночі (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований