19 травня 2024, неділя

Під Кіровоградську ОДА принесли вінок і петицію

Скорбний вінок і лист з іменами померлих друзів і знайомих принесли у вівторок, 21 липня, під стіни Кіровоградської облдержадміністрації активісти і пацієнти замісної терапії. Таким чином кіровоградці, які постраждали від наркозалежності відзначили Міжнародний день пам`яті жертв війни з наркотиками, який відзначається в світі сьогодні, пише Златопіль.
Разом з такими «сувенірами» активісти, до яких долучилися і представники з Олександрії, принесли під ОДА петицію, в якій вимагали від голови Кіровоградської ОДА політичної волі щодо вирішення проблем обмеженого доступу до лікування для наркозалежних у ЗПТ та відсутності стратегії подальшого фінансування ЗПТ у регіоні. Загалом удалося зібрати більше сотні підписів громадських діячів, активістів, журналістів як у Кіровограді, так, наприклад, і у Дніпропетровську.
Порушену активістами проблему ми вже висвітлювали в наших попередніх публікаціях.  
Водночас, як пояснила замглави облдержадміністрації Віта Атаманчук, яка вийшла до мітингувальників, влада готова іти назустріч: ще два місяці тому від комісії при ОДА надійшла пропозиція активістам подати свої пропозиції владі, однак, окрім сьогоднішньої петиції, активісти і пацієнти замісної терапії так нічого і не подали. За словами Віти Вікторівни, влада підтримує людей і готова до діалогу, однак існує процедура: пропозиції з конкретними цифрами мають розглядатися на депутатських комісіях і згодом відповідні зміни до бюджету повинні затвердити депутати Кіровоградської облради. Нагадаємо, найближча сесія обласної ради планується на вересень цього року. Тож, навіть якщо активісти подадуть свої розрахунки прямо сьогодні, раніше вересня проблема з мертвої точки не зрушить.
 
Під Кіровоградську ОДА принесли вінок і петицію
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований