28 вересня 2024, субота

Кіровоградська біблiотека відсвяткувала своє перейменування (ФОТО)

Сьогодні, 22-го липня, Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім. А.П.Гайдара влаштувала урочистості з нагоди перейменування бібліотеки на Шевченка, пише кореспондент Златополя.
Обласна бібліотека для дітей імені А.П.Гайдара вже давно планувала переіменуватись у бібліотеку імені Шевченка і декомунізація стала чудовою нагодою довести справу до кінця. Це ідея обговорювалась і серед малечі, яка відвідує бібліотеку, долучились і їх батьки, літератори, краєзнавці, військові та політики. Депутати облради тричі брали участь у голосуванні, і врешті решт "за" проголосували 53  депутати, а "проти" – 2. 
Свято почалось із урочистого покладання квітів до пам'ятника Шевченку. 
На першому поверсі бібліотеки майстрині влаштували невеличкий ярмарок, а також презентували картини із зображенням Кобзаря. 
Перше слово на заході взяв Сергій Коваленко, заступник губернатора з соціальних питань, який назвав переіменування бібліотеки "без перебільшення історичним кроком і визначальним моментом для майбутнього, який несе виховний момент – діти мають знати своїх героїв". За дорученням Сергія Кузьменка, Коваленко передав бібліотеці картину із зображенням Тараса Шевченка у подарунок.
[widgetkit id=699]
Один із гостей свята сказав дуже слушну річ:
"Якщо російський народ може образитись на те, що ми обмежили їх земляка, прибравши його ім'я з назви, то можу відповісти – а те, що Російська імперія близько 300 років знущалась над українською нацією, це нічого?"
Ірина Малик,  депутат Кіровоградської обласної ради, сказала:
"У наш важкий військовий час ми маємо звернутися до мудрості пророка. Переіменування бібліотеки – це перемога усього департаменту області. Мій син навіть завжди думав, що ця бібліотека Шевченка, ніколи не називав її Гайдара". 
До речі на святі діти з ентузіазмом декламували вірші Пророка, співали. Також виступили Роман Манженко та Ярослав Малик – гурт "Люті бандерики" – яким акомпонували батьки.
Кіровоградська біблiотека відсвяткувала своє перейменування (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований